03 Temmuz 2009 00:00

Çinli otomotivcinin Karasu’da alan talebi

Türkiye’de otomobil üretmek için yer arayışlarını sürdüren Çinli Otomotiv Grubu Chery, Sakarya’nın Karasu ilçesinde fabrika kurmayı düşündükleri 1700 dönümlük arazi için girişimde bulundu.

Paylaş

Türkiye’de otomobil üretmek için yer arayışlarını sürdüren Çinli Otomotiv Grubu Chery, Sakarya’nın Karasu ilçesinde fabrika kurmayı düşündükleri 1700 dönümlük arazi için girişimde bulundu. Chery’nin Türkiye Distribütörü Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Mermer, arazi tahsisinin yapılması durumunda fabrikanın temelini bu yıl içinde atacaklarını söyledi.
Çinli Otomotiv Grubu Chery, Türkiye’de otomobil üretmek için kuracağı fabrikanın yeri olarak Karasu ilçesinde karar kıldı. Chery yetkilileri, Karadeniz sahilinde Sakarya Nehri’nin batısında belirledikleri 1700 dönümlük arazinin tahsisi için girişimlere başladı.
Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Mermer, fabrika arsası konusunda, Chery Sakarya Bayii Bülbüller Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut ve Şükrü Bülbül’le birlikte AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ile görüştü. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmede, fabrika yetkilileri ile Milletvekili Çelik ön çalışma raporlarını inceleyerek değerlendirme yaptı.
Milletvekili Hasan Ali Çelik, mermerler grubunun Karadeniz sahil şeridinde serbest bölge hududuna yakın alanlarda bir otomotiv fabrikası kurmak üzere bir talepte bulunduğunu belirtti. Talep edilen bölgedeki sahaların fabrikaya ne kadar uygun olduğu noktasında ön çalışmaları gözden geçirdiklerini anlatan Çelik şunları söyledi: “Sakarya Nehri’nin batısına doğru takriben 1700 dönüm bir alan yatırım için talep ediliyor. İlgili kuruluş tarafından da uygun bulunuyor. Biz de bunu değerlendirdik. Talep edilen arazinin bir kısmı Hazine’ye ait. Bir kısmı da mera alanı olarak gözüküyor” dedi. (SAKARYA)
ÖNCEKİ HABER

Dev otoyol ihalesinde onay tamam

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRCE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...