03 Temmuz 2009 00:00

AKP’DE KONGRE SANCISI BÜYÜYOR

YEREL seçimlerin ardından il kongrelerini yapmaya başlayan AKP’de kongrelerde sular durulmuyor. Partinin Uşak ve Ankara il kongreleri genel merkez tarafından ertelendi.

Paylaş

YEREL seçimlerin ardından il kongrelerini yapmaya başlayan AKP’de kongrelerde sular durulmuyor. Partinin Uşak ve Ankara il kongreleri genel merkez tarafından ertelendi. Erteleme kararında, genel merkezin tek aday baskısının yattığı ifade ediliyor.
İki adayla gidilen ve kavgalara sahne olan Diyarbakır ve İstanbul kongrelerinin ardından, AKP’nin Ankara kongresinde de sorun çıktı. 4 Temmuz’da yapılacağı açıklanan kongre, genel merkez tarafından 15 gün ertelendi. Kongrenin neden ertelendiğine dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı, ancak kararın altında yatan nedenin kongreye tek adayla gidilememesi olduğu iddia ediliyor.
Geçtiğimiz hafta yapılan İstanbul İl Kongresi’nde Başbakan Erdoğan’a rağmen AKP’de ilk kez iki liste ile seçime gidilmiş ve partililer ikiye bölünmüştü. İstanbul’da mevcut İl Başkanı Aziz Babuşçu, Başbakan Erdoğan’ın desteğini arkasına almış ve yeniden adaylığını açıklamıştı. Öte yandan, parti tabanının desteklediği Metin Külünk de adaylığını koymuştu. Gergin geçen kongre sonrası, Aziz Babuşçu kazanan taraf olmuştu. İşte Ankara’da buna benzer bir durumun yaşanması istenmiyor.
AKP’nin kongre sancısının sürdüğü bir başka il ise Uşak. 5 Temmuz’da yapılacağı açıklanana AKP’nin Uşak İl Kongresi de genel merkez tarafından ileri bir tarihe ertelendi. Erteleme kararı ile ilgili basın toplantısı yapan AKP Uşak Merkez İlçe Başkanı Nuri Demir, 5 Temmuz Pazar günü yapılması planlanan Uşak 3. Olağan İl Kongresi’nin, genel merkez tarafından tarih belirtilmeden ertelendiğini duyurdu.
Demir, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, parti içi birlik ve beraberlik sağlanamadığı için kongrenin ertelendiğini açıkladı.
AKP merkez ilçe başkanının açıklamasına göre erteleme kararının altında, geçtiğimiz hafta il başkanlığına aday olan isimlerle görüşen Tayyip Erdoğan’ın tek aday etrafında birleşmesi direktifine rağmen bazı adayların çekilmemesi yatıyor. Başbakan, Uşak’ta Hilmi Alper’i destekliyor; ancak önceki gün Fatih Özdemir, genel merkezin tavrına rağmen adaylık açıklaması yaptı.

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU
AKP Osmaniye Kongresi’nde Ömer Yağmur, İbrahim Şaşmaz ve Fahri Demir’in listeleri başkanlık için yarışıyordu. Ancak divan başkanlığı yapan Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, seçimlere tek listeyle girilmesini istedi. Salonda gerginlik yaşandı. Gazeteciler salon dışına çıkarıldı. Polis salona müdahale etmek zorunda kaldı.
AKP Aksaray İl Kongresi’nde, Aydın Coşgun’un adaylığının divan tarafından reddedilmesinin ardından salonda tartışmalar yaşandı. Kongreye katılmak için Aksaray’a giden Devlet Bakanı Ali Babacan, gerginlikten kongreye katılamadan Ankara’ya dönmek zorunda kaldı.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Toptan’ın gönlü, Evren’in yargılanmasına el vermiyor!

SONRAKİ HABER

DURUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...