03 Temmuz 2009 00:00

Toptan’ın gönlü, Evren’in yargılanmasına el vermiyor!

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kenan Evren’in yargılanmasından yana olmadığını söyledi.

Paylaş

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kenan Evren’in yargılanmasından yana olmadığını söyledi.
Toptan, Gazeteci Ömer Şahin’in Kanal A televizyonundaki “Görüş Farkı” programına katıldı. ‘Ergenekon Terör Örgütü’ ibaresinin kullanılamayacağını iddia eden Toptan, “Yani o zaman mahkemelere, savcılara lüzum yok” şeklinde konuştu.
KAĞIT PARÇASI MI, BELGE Mİ?
İrtica Eylem Planı’na Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, “kağıt parçası” demişti. Toptan, planın belge mi, kağıt parçası mı olduğu sorusunu, “Ben işin sonucunu bekliyorum. Belgeyse Türkiye’nin geleceği açısından bir endişem olmaz; ama üzülürüm. Bu belge doğru değilse, o zaman belki daha çok üzülürüm. Çünkü sahte ise kağıt parçası ise o zaman bunu ortaya koyanların kötü niyeti var demektir” şeklinde yanıtladı. Toptan, askere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin yönteminin tartışıldığını söylerken içeriğine destek verdi: “Keşke bu tartışılan konu, daha önceki saatlerde ya da komisyonda tartışılabilseydi. İçeriğine baktığınız zaman; kaygı duyacak, Türkiye’nin demokratik gelişimi bakımından ‘niye bu yapıldı’ denebilecek, kurumlarımızı sıkıntıya sokabilecek çok önemli bir değişiklik yapılmadı.”
Albay Dursun Çiçek’in tutuklandıktan sonra aradan 24 saat geçmeden tahliye edilmesini değerlendiren Köksal Toptan, şunları söyledi: “Orada görev yapan arkadaşlar da bu memleketin çocukları, onları biraz rahat bıraksak iyi olur, yeknezar bakınca daha 24 saat geçmeden tutuklu biri tahliye edildiği zaman hukukçu olmayanların gözünde “Ya bu nasıl iştir”diye soru geçebilir.”
KENAN EVREN YARGILANAMAZ
Toptan, CHP’nin önerdiği darbecilere yargı yolunu açan geçici 15. maddesinin kaldırılmasına destek verdi. Bu maddenin Türkiye’ye yakışmadığını söyleyen Toptan, ancak değişikliğin olması halinde Evren ve arkadaşlarının yargılanamayacağını savundu.
Köksal Toptan, “90 küsur yaşındaki eski cumhurbaşkanı mahkeme önüne çıksın demiyorum. Zannediyorum CHP’nin de amacı bu değil. Aradan bunca zaman geçti. Zaman aşımı hükümleri işler, kimse yargılanmaz.” ifadesini kullandı. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Kazıdan yine kemik çıktı

SONRAKİ HABER

AKP’DE KONGRE SANCISI BÜYÜYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...