03 Temmuz 2009 00:00

Aleviler devletle barışmayacak

İZMİR’de Gündoğdu Meydanı’nda yapılan mitingte de, katliamın sorumlularının açığa çıkarılması istenildi.

Paylaş

İZMİR’de Gündoğdu Meydanı’nda yapılan mitingte de, katliamın sorumlularının açığa çıkarılması istenildi.
Pir Sultan Abdal Dernekleri ile, Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu’nun çağrısı ile düzenlenen mitinge, platformu oluşturan alevi ve yöre dernekleri, siyasi partiler, KESK, TMMOB ve pek çok siyasi parti katıldı.
Saat 16.00’dan itibaren Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kitle, “Katiller halka hesap verecek”, “Diyanet kapansın inançlara özgürlük” sloganlarını atarak Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Direnişte bulunan Kent AŞ işçileri de “Sivas şehitlerini saygıyla anıyoruz. Sivas’ta canlarımızı yakanları, Karşıyaka’da emekçileri işten atanları affetmeyeceğiz” yazılı pankartla yürüyüş ve mitinge katıldı.
Alevi örgütleri üyeleri, mitingte sık sık, devletin Alevisi olmayacaklarını vurguladılar. Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu Sözcüsü Şehri Tuğcular, “16 yıl geçti ama ne Madımak’ta yakılan ateş söndü ne ‘çok şükür vatandaşlarımıza bir şey olmadı” diyen Çiller unutuldu” dedi. Üzerinde yaşanan coğrafyanın Osmanlı’dan bu yana katliamlarla anıldığını ve bunun bir devlet geleneği olduğunu ifade eden Tuğcular, “Devlet şimdi de AKP ile Alevileri barıştırmaya çalışıyor. Bu mümkün değil. Bizim taleplerimiz net. Taleplerimizin yerine getirilmesini istiyoruz” dedi. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da adalet talebi

SONRAKİ HABER

KATLİAMIN PLANLAYICILARI AÇIĞA ÇIKARILSIN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...