03 Temmuz 2009 00:00

İstanbul’da adalet talebi

İSTANBUL’da bir araya gelen binlerce kişi, 16 yıl önce yaşanan katliam üzerindeki utanç perdesinin artık kaldırılmasını istedi. Yaşlıları...

Paylaş

İSTANBUL’da bir araya gelen binlerce kişi, 16 yıl önce yaşanan katliam üzerindeki utanç perdesinin artık kaldırılmasını istedi. Yaşlıları, çocukları ve öldürülen 35 kişinin fotoğraflarıyla Kadıköy’e gelen binlerce kişi, Sivas’ın hesabının verilmesini istedi.
Adalet isteyen binler, dün saat 16.00’da Tepe Nautilus önünde buluşmaya başladı. Havanın sıcağına, sokak başlarında bekleyen polislere kimse aldırış etmiyordu. Kimi tepkisini elinde taşıdığı dövizle ifade ediyordu, kimi de attığı sloganla. Saat 17.00’de Kadıköy İskele Meydanı’na yürümeye başlayan herkes, 16 yıl önce Madımak Oteli’nde yaşananlara duyduğu acıyı ve katliamı örtbas edenlere yönelik öfkesini bir şekilde dile getiriyordu. Mitinge Alevi örgütlerinin yanı sıra birçok sendika, siyasi parti, meslek odası ve kitle örgütü katıldı. Sivas katliamının unutulmayacağının bir kez daha hatırlatıldığı mitingde, faillerin cezalandırılmaması, ödüllendirilmesine tepki gösterildi.
Mitingde Tertip Komitesi adına Pir Sultan Abdal Kültür Derneği MYK Üyesi Feti Bölükgiray ve Alevi Bektaşi Federasyonu MYK Üyesi Hatice Köse konuştu. Katliamın ardındaki güçlerin açığa çıkarılmaması ve Madımak Oteli’nin müze yapılmamasına yönelik tepkilerin belirtildiği konuşmaların ardından Erdal Akkaya, Grup Yorum, Grup Vardiya ve Agire Jiyan sahne aldı.
Miting alanındaki polis arama noktasında yaşanan arbedede 4 kişi gözaltına alındı. Polisin boş alanda gençleri darp ettiği iddia edildi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Asım Bezirci anıldı

SONRAKİ HABER

Aleviler devletle barışmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...