03 Temmuz 2009 00:00

MİLLİ EĞİTİM SEFERBER OLDU!

EĞİTİM Bir-Sen Sendikası’nın, İzmir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinde Yeni Yaklaşımlar” adlı üç günlük seminer çalışması tepki topladı.

Paylaş

EĞİTİM Bir-Sen Sendikası’nın, İzmir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinde Yeni Yaklaşımlar” adlı üç günlük seminer çalışması tepki topladı. Okullarda mesleki çalışmaların yapıldığı saatlere denk gelen bu seminerlerin, müfredatın da dışında olduğu belirtilerek, Milli Eğitim’in söz konusu seminerlere destek vermesi kınandı.
Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube’de gerçekleştirilen, Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısında, sendikanın şube başkanı Ali Rıza Özer bir açıklama yaptı.
Özer, “Laik eğitimle ilgili İzmir’de yapılan pek çok çalışma için hiçbir işlem yapmayan ve bunları örtbas eden Milli Eğitim yetkililerinin, konu din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ve din eğitimi olunca kendini seferber etmesini, eşitsiz ve samimiyetsiz buluyoruz” dedi.
Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu Dönem Sözcüsü Şehri Tuğcular da, söz konusu seminerde Alevilik üzerine sunumlar yapan Doç. Dr. Osman Eğri’nin söylemlerinin tartışmalı olduğunu ifade etti. Tuğcular, “Aleviler olarak bunu tasvip etmiyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Medya bunu hep yapıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...