03 Temmuz 2009 00:00

BEDAŞ aç-kapa zengini oldu

SON ödeme gününü 5 gün geçiren her abonenin elektriğini kesen BEDAŞ, ciro patlaması yaşıyor.

Paylaş

SON ödeme gününü 5 gün geçiren her abonenin elektriğini kesen BEDAŞ, ciro patlaması yaşıyor. Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ’nin (BEDAŞ) İstanbul’da uygulamaya soktuğu sıkı fatura takibi vatandaşı zor durumda bırakırken, şirketin cirosunu ise patlattı. Her ay ortalama 350 bine yakın abonenin elektriğini kapatan BEDAŞ, abonelerinden bu nedenle 8 TL ceza kesiyor. Vatandaş ise kriz ortamında bu tür uygulamaları vicdansızlık olarak yorumluyor.
Türkiye’de yaklaşık 27 milyon elektrik abonesi ve BEDAŞ’a bağlı 20 Elektrik Dağıtım Bölge/Şirketi bulunuyor. Abone sayısı en fazla olan bölgeler arasında ilk sırada BEDAŞ geliyor. Bugünlerde mali yapısını düzeltmeye çabalayan BEDAŞ, abonelerine daha fazla yüklenmeye başladı. Fatura tahsilatını artırmak isteyen kamunun elektrik dağıtım şirketi, daha sıkı bir kontrol sistemine geçti.
2 GÜNDE KESİLİYOR
Son ödeme gününü geçiren pek çok aboneye faturadan 5 gün sonra “Elektriğinizi keseceğiz” tebligatı yapılıyor. Ardında da en fazla 2 iki gün içinde elektrik kesiliyor ve elektrik saati mühürleniyor. Gecikme bedelini günlük hesaplayan Boğaziçi, 1 Ekim 2004’ten bu yana gecikme faizini yüzde 2 olarak uyguluyor. Önceden tebligat bir sonraki faturada yer alıyordu. Geciken faturalara yüzde 2’lik zam uygulanırken, ödeme için en az bir aylık süre tanınıyordu.
BEDAŞ, bu uygulama ile cirosunu katlarken, vatandaş ise uygulamanın haksızlık olduğu görüşünde. Vatandaşlar, elektrik kesimlerinin ikinci faturada uygulanması gerektiği görüşünde. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Parasız eğitim istedi, sürgün edildi

SONRAKİ HABER

‘Biz de dövebilir miyiz?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...