04 Temmuz 2009 00:00

Kocaeli’nde belediye işçilerine polis saldırısı

Sendika değiştirme baskısına karşı günlerdir Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan belediye işçilerine polis müdahale etti. Polisin biber gazı ve cop kullandığı müdahalede iki işçi hafif şekilde yaralandı.

Paylaş

Sendika değiştirme baskısına karşı günlerdir Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan belediye işçilerine polis müdahale etti. Polisin biber gazı ve cop kullandığı müdahalede iki işçi hafif şekilde yaralandı.
Baskı ve tehditle Belediye-iş Sendikasından istifa ettirilerek hizmet-iş sendikasına geçirilmek istenen belediye işçileri bu durumu protesto etmek için günlerdir eylem yapıyordu. Dün belediye önündeki eylemlerini bitirerek işyerlerine taşıma kararı alan belediye işçileri ülkenin dört bir yanından gelen Belediye-İş üyesi işyeri temsilcileri ile belediye önünde eylem yapmak istediler. Akşam saatlerinde Merkez Bankası önünde bir araya gelen işçiler Büyükşehir Belediyesi hizmet binasına kadar yürüdüler. Yürüyüş boyunca Hizmet-İş Sendikası ve AKP’li belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu aleyhine sloganlar atan işçiler Kocaeli halkından destek istediler.
DEPREMZEDEDEN DESTEK
Yol boyunca “Kocaeli’nin başkanı işçi düşmanı”, “Taşeron sendika istemiyoruz”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atan belediye işçilerine günlerdir barınma hakkı için mücadele eden Irak Arızlı kalıcı konutlarından depremzedeler de destek verdi.
Belediye işçileri Kocaeli Büyükşehir hizmet binası önüne geldiklerinde belediye girişindeki turnikeleri aşarak belediye binasına yönelmeye çalıştılar. Turnikeler önünde polis barikatı ile karşılaşan işçilere Çevik Kuvvet biber gazı ve cop kullanarak müdahale etti. Polisin müdahalesi sırasında Belediye-İş İzmir 2 nolu şube başkanı Ahmet Mutuoğlu ve ismini öğrenemediğimiz bir işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
HALKA VERDİĞİ SÖZÜ TUTSUN
Yaşanan saldırı üzerine belediye önünde oturma eylemine başlayan belediye işçileri Belediye yönetimi ve polisin tavrını kınadı.
Uzun süren oturma eyleminin ardından burada basına açıklama yapan Belediye-iş Sendikası Ordu şube başkanı Selim Yöndem, yaşanan saldırıyı kınayarak başladığı konuşmasında İbrahim Karaosmanoğlu’nun “önce iş sonra Hizmet-iş” diyerek Belediye-İş üyesi işçileri işten atma ve sürgün tehdidiyle Hizmet-İş sendikasına üye olmaya zorladığını ifade etti. “Belediye-İş Sendikasının bir temsilcisi olarak Sayın Karaosmanoğlu’na neden halka verdiği sözü tutmadığını sormak istiyorum” diyen Yöndem konuşması şöyle devam etti: “Halka verdiğiniz tarafsız olma sözünü tutmazken yandaş Hizmet-İş’e verdiğiniz söze neden sadıksınız? Yoksa bir menfaatiniz mi var? Bu hukuksuzluk bu adaletsizlikte inat niye? Unutmayın bu halk sizi çalışanları tehdit edin baskı uygulayın diye seçmedi. Hizmet vermeniz için seçti.”
Açıklamanın ardından belediye işçileri eylemlerine son verirken, belediye işçilerine Türk-iş’e bağlı sendikaların yöneticileri, DİSK’e bağlı Genel-İş yöneticileri, Emekli-Sen, KESK’e bağlı sendikalar, EMEP, TKP, Halkevleri de katılarak destek verdi. (KOCAELİ)
ÖNCEKİ HABER

Güler Zere’nin ölmesi mi bekleniyor?

SONRAKİ HABER

Hrant için vicdan zinciri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa