04 Temmuz 2009 00:00

Güler Zere’nin ölmesi mi bekleniyor?

ELBİSTAN Kapalı Hapishanesi’nde tutulduğu sırada kanser hastalığına yakalanan 37 yaşındaki Güler Zere’nin serbest bırakılma için İstanbul ve Adana’da çağrılar yapıldı.

Paylaş

ELBİSTAN Kapalı Hapishanesi’nde tutulduğu sırada kanser hastalığına yakalanan 37 yaşındaki Güler Zere’nin serbest bırakılma için İstanbul ve Adana’da çağrılar yapıldı.
İstanbul’da Çağdaş Hukukçular Derneği, Hukukçular Derneği ve İstanbul Tabip Odası ortak bir açıklama yaptı. Ortak açıklamayı okuyan Avukat Taylan Tanay, Zere’nin avukatlarının savcılığa etkili ve yeterli tedavinin yapılabilmesi için infazının ertelenmesi talebini ilettiklerini, ancak hâlâ olumlu bir sonuç alamadıklarını belirtti. Tanay, “Zere derhal serbest bırakılmalıdır” diye konuştu.
TELAFİSİ OLMAYAN BİR SÜREÇ
İTO Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen ise, bazı hastaların bu nedenle telafisi olmayan olaylar yaşadıklarını kaydetti. Cezaevlerinde sağlık hizmetleri açısından üç ana sorunun yaşandığını belirten Demirdizen, “Bunlardan birincisi idari sorunlar. Sevklerin zamanında ve doğru yere yapılmamasından kaynaklı sorunlar yaşanıyor. İkincisi hukuki süreçler. Üçüncüsü ise Türkiye’deki sağlık hizmetlerinden kaynaklanan sorunlar. Kanser gibi ilerlemiş vakalarda cezaevlerinde tedavi yapılması mümkün olmuyor” diye konuştu.
Adana’da da TAYAD’lı aileler, yaklaşık bir aydır sürdürdükleri 14 yıldır tutuklu, kanser hastası Güler Zere’nin serbest bırakılması talebini içeren ‘Güler Zere’ye özgürlük’ kampanyası çerçevesinde topladıkları binlerce imzayı Adalet Bakanlığı’na gönderdiler. Adana’da yapılan eylemde aileler adına konuşan Şemsettin Kalkan, “Prosedür uzatılarak Zere’nin ölmesi mi bekleniyor” diye sordu. (İSTANBUL-ADANA)
ÖNCEKİ HABER

Edirne’den Antep’e tek ses: OYUNA GELMEYECEĞİZ!

SONRAKİ HABER

Kocaeli’nde belediye işçilerine polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa