04 Temmuz 2009 00:00

Medyada Ergenekon gündemi

Taraf, üçüncü Ergenekon İddianamesi’nin yazımının bittiğini, haftaya da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edileceğini duyurdu. Radikal, Çiçek’in tahliyesini...

Paylaş

Taraf, üçüncü Ergenekon İddianamesi’nin yazımının bittiğini, haftaya da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edileceğini duyurdu. Radikal, Çiçek’in tahliyesini, “Deliller yetersizdi”; Hürriyet de, “Sonuna kadar arkasındayız”; Star, “Albayı Ergenekon’a bağlayan altı delil” başlığını tercih etti.
Hürriyet ve Radikal, Ergenekon Soruşturması’nda “İrticayla Mücadele Planı” belgesiyle ilgili ifadesi alındıktan sonra tutuklanan ancak 18 saat sonra tahliye edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’e “general” desteğini öne çıkardı.
Çiçek’in tahliyesini “Deliller 18 saat sonra yetersiz” sür-manşetiyle gören Taraf gazetesiyse, Ergenekon soruşturmasına dair üçüncü İddianamenin yazımının bittiğini öğrendi; son kontrollerinin yapıldığını ve yakında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edileceğini duyurdu.
TARAF: 60 FAİLİ MEÇHUL
Başsavcılığa haftaya gönderilecek olan üçüncü Ergenekon İddianamesi ilk kez Fırat’ın doğusuna uzandı. Van, Diyarbakır ve Hakkari’deki 60 dosya tekrar açıldı.
20 Temmuz’da başlayacak Ergenekon Davası öncesinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edilecek yeni iddianamenin yazımı bitti, son kontrolleri yapılıyor.
RADİKAL: DELİLLER YETERSİZDİ
Albay Çiçek’i serbest bırakan 14. Ağır Ceza Mahkemesi, tıpkı askeri savcılık gibi delillerin tutuklamaya yetmediğine hükmetti.
Üçüncü iddianame yolda: 20 Temmuz’da başlayacak Ergenekon Davası öncesinde yeni iddianamenin de yazımının tamamlandığı ve son kontrollerinin yapıldığı öğrenildi. ‘Darbe iddianamesi’ olarak nitelendirilen 3. iddianamenin haftaya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi bekleniyor.
STAR: ALTI DELİL
Ergenekon üyeliğinden cezaevine gönderilen Albay Çiçek’i jet hızıyla tahliye eden mahkeme heyeti altı tutuklana gerekçesini yok saydı. Çiçek’in Ergenekon sanıklarıyla ilişkilerini ve başka belgelerdeki imzalarını görmezden geldi.
SAVCI BEKLENMEMİŞ
Ergenekon soruşturması kapsamında Avukat Serdar Öztürk’ten ele geçirilen ‘kaos planı’nda imzası bulunan Albay Dursun Çiçek’in askeri savcılığın gerekçesiyle tahliye edildiği ortaya çıktı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Çiçek’i jet hızıyla tahliye etmesinin gerekçesi delil yetersizliği olarak açıklandı
MİLLİYET: DARBECİLİKLE SUÇLADI
16 saat cezaevinde kalıp delil yetersizliğinden serbest bırakılan Albay Çiçek’in sivil mahkemedeki tutuklanma gerekçeleri arasında “darbe girişimi” vardı.
BİRE KARŞI İKİ OYLA ÇIKMIŞ
Albay Çiçek’in delil yetersizliği ve kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle tahliye edildiği ortaya çıktı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararla Çiçek hakkında askeri savcılığın verdiği kararın aynı doğrultuda olduğu öğrenildi. Askeri savcılığın soruşturmasının yer aldığı dosyanın da mahkeme heyeti tarafından incelendiği, heyetin delil yetersizliği nedeniyle Çiçek’in tahliye edilmesine karar verdiği kaydedildi.
SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, “İrticayla Mücadele Eylem Planı” belgesinin altında imzası bulunduğu öne sürülen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in arkasında olduklarını söyledi.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

tutuk

SONRAKİ HABER

16 yıl geçse de acılar dün gibi tazeydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...