04 Temmuz 2009 00:00

TÜDEF başkanına ölüm tehdidi

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, tehditler aldığını belirterek, kendisine yönelik saldırıların önlenmesi için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, tehditler aldığını belirterek, kendisine yönelik saldırıların önlenmesi için savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Çetin, adliye önünde yaptığı açıklamada, TÜDEF’in kurulduğu tarihten bu yana tüketicilerin hak ve çıkarlarını korumak amacı taşıdığını ifade etti. Tüketici hakları mücadelesi uğruna kendilerini feda ettiklerini belirten Çetin, bu mücadelenin bazı çevreleri rahatsız ettiğini vurgulayarak, ölüm tehditleri aldığını bildirdi.
Son iki haftadır bazı kişilerce özel hayatlarının araştırılmaya başlandığını iddia eden Çetin, konut dokunulmazlığını ihlal eder şekilde evine girilmeye çalışıldığını söyledi. Çetin, “Oturduğumuz sitedeki apartmana girildi, apartman boşluğunun doğal gaz sayacının fotoğrafları çekildi” dedi.
Bu olayların İstanbul plakalı bir araçla ve üç kişi tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Çetin, yaşanan olaylardan akıllarına türlü şüpheler geldiğini belirtti. Çetin “Bu tür faaliyetlerde ki maksat bir suçun hazırlığına girişmek için gerekli veriler toplamaktır” dedi. Yaşananlarının “Bir cana kastetmek için istihbarat çalışması” olduğunu savunan Çetin, “Yaşananların şahsına yönelik bir saldırı yapılacağının ve hayatının tehlikede olduğunun bir göstergesi olduğunu” söyledi. Çetin bir gazetecinin “Şüphelendiğiniz birileri var mı” sorusuna ise, “Eski Keçiören Belediye Başkanı’nın kasetlerini kimler yaymışsa aynı çevreler olabilir ama delilimiz yok” diye cevap verdi.
‘TEHDİTLER BİZİ YILDIRAMAZ’
Son haftalarda TÜDEF ve TÜKODER’i sindirmek amacıyla 100 bin TL’lere varan tazminat davaları açıldığını söyleyen Çetin, kendisine yönelik yoğunlaşan tehditlerin bu davalarla aynı döneme denk gelmesini tesadüf olarak gördüklerini söyledi. Çetin, “Demokrasiyi içine sindiremeyen bir takım kişi veya kişilerin bizleri susturmaya çalıştığı ortadadır. Gizli açık ölüm tehditleri, sindirme çabaları bizleri yıldıramaz. Halkın çıkarları için mücadeleden dönen namert olsun” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Sağlıkta yaz sıcak geçecek

SONRAKİ HABER

KUŞATILAN ÇEVREMİZ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...