05 Temmuz 2009 00:00

3. iddianame 20 Temmuz’dan önce bitecek

ERGENEKON davasında 2. iddianamenin davaları başlamadan 3. iddianame hazır olacak.

Paylaş

ERGENEKON davasında 2. iddianamenin davaları başlamadan 3. iddianame hazır olacak.
Ergenekon davasında açıklanan 1. ve 2. iddianamenin ardından, savcılar 3. iddianameyi de bitiriyor. Ergenekon savcıları, 3. iddianamenin 20 Temmuz tarihinden önce tamamlanacağını açıkladı.
20 Temmuz’da emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 56 sanıklı 2. iddianamenin davaları başlıyor. Savcılar, 2. iddianamenin mahkemeleri başlamadan 3. iddianameyi bitirmiş olacak.
İDDİANAMEDE 70 SANIK VAR
3. iddianamede yer alan 70 sanık arasında eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ve Türk Metal-Sen Başkanı Mustafa Özbek de var.
Ergenekon davasında yazımı tamamlanan üçüncü iddianamenin faili meçhulleri de kapsadığı iddia ediliyor. 20 Temmuz’dan önce tamamlanacağı belirtilen üçüncü iddianamede, Sivas katliamından Güneydoğu’daki faili meçhul cinayetlere, üst rütbeli askerlere düzenlenen suikastlardan topraktan çıkan silahlara kadar birçok konunun yer aldığı ifade ediliyor. Yazımı tamamlanan üçüncü iddianamenin şu an savcıların elinde olduğu ve iddianamenin, buradan başsavcılığa iletileceği, son düzeltmelerin ve onaylamanın ardından da 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulacağı öne sürüldü. İddianamede, aralarında profesörler, rektörler, İbrahim Şahin ve Özel Harekatçıların da bulunduğu yaklaşık 70 sanığın yer aldığı iddia ediliyor.


İDDİANAMEDE NELER VAR?
3. iddianame ile ilgili sızan bilgilere göre iddianame, üçüncü parçasıyla sınırlarını genişletiyor. İlk iki iddianamede olduğu gibi Türkiye’nin çözülmemiş bazı olayları üçüncü iddianamede de yer alıyor. Birincisi, Sivas katliamı... Savcıların hiç yayınlanmamış görüntülere ulaştıkları ve iddianamede yeni görüntülerle Sivas katliamına yer verdikleri bilgisi var.
Yani Sivas katliamı bu kez yeni görüntülerle gündeme gelecek. Görüntülerin, olayların nasıl çıktığı, kimler tarafından provoke edildiği konusuna ışık tutacağı iddia ediliyor.
Ergenekon savcılarının üçüncü iddianameye koyduğu bir başka konu ise Güneydoğu’daki faili meçhul cinayetler ile üst rütbeli askerlere düzenlenen suikastlar ve günlerce süren kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkarılan silahlar. Bu kapsamda Rıdvan Özden ve Bahtiyar Aydın cinayetinin de iddianame kapsamında yer aldığı öğrenildi.
Kamuoyunun Ergenekon silahları olarak adlandırdığı mühimmatın da üçüncü iddianame kapsamında olması bekleniyor. Ancak Poyrazköy’de bulunan silahlar, bu iddianamede yer almayacak. Finans kaynakları da iddianamedeki bir başka maddeyi oluşturuyor.
Soruşturma çerçevesinde devam eden operasyonlar nedeniyle, davada 4. iddianamenin de hazırlanabileceği belirtiliyor.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Mezarlıkta mühimmat bulundu

SONRAKİ HABER

Bölgede operasyonlar yoğunlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...