05 Temmuz 2009 00:00

Sezen Aksu’dan Hasankeyf’e destek

ÜNLÜ Yazar Yaşar Kemal, Nobel edebiyat ödüllü Orhan Pamuk ile sanatçılar Orhan Gencebay ve Tarkan’dan sonra Sezen Aksu da Hasankeyf’in sular altında kalmaması için başlatılan kampanyaya destek verdi.

Paylaş

ÜNLÜ Yazar Yaşar Kemal, Nobel edebiyat ödüllü Orhan Pamuk ile sanatçılar Orhan Gencebay ve Tarkan’dan sonra Sezen Aksu da Hasankeyf’in sular altında kalmaması için başlatılan kampanyaya destek verdi.
Ilısu Barajı’nın yapımı ile ilgili geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda Hasankeyf’e destek veren aydın ve sanatçıları “bölücü ve dış mihrakların oyununa gelmekle” suçlayan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na attığı imzayla, bir cevap da ünlü sanatçı Sezen Aksu’dan geldi. Tarkan, Orhan Gencebay, Orhan Pamuk ve Yaşar Kemal gibi ünlü isimlerin destek verdiği kampanyaya Aksu da destek verdi. Doğa Derneği sitesinde yapılan açıklamada, Hasankeyf’in de içinde bulunduğu Dicle Vadisi’nin UNESCO Dünya Miras Alanı olarak ilan edilmesini talep eden dilekçe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Almanya Başbakanı Angela Merkel’e, Avusturya Başbakanı Werner Faymann’a ve İsviçre Başbakanı Hans-Rudolf Merz’e iletilecek.
Hasankeyf’in en az 10 bin yıllık geçmişi ve küresel ölçekte nesli tehlike altındaki canlı türleri ile UNESCO’nun 10 dünya mirası kriterinden 9’unu karşılayan, insanlığın sahip olduğu en eski kentlerden olduğunu, bunun yanında 20 bin kişinin bu konuya karşı imza attığını belirten Doğa Derneği Başkanı Güven Eken, yaptığı açıklamada, Hasankeyf’in evrensel değere sahip bir doğa ve kültür mirası olduğuna dikkat çekti.
Eken, şunları belirtti: “Tarkan, Orhan Gencebay, Orhan Pamuk, Yaşar Kemal ve Sezen Aksu gibi fikir önderlerinin Hasankeyf için imza atmaları tesadüfi bir gelişme değil. Bu birlikteliğin ortak paydası, oluşan sivil hareket, bu kampanyaya katılan tüm kişi ve kurumlar için bir insanlık görevi. Tüm Türkiye’yi Doğa Derneği ve Atlas dergisinin ortaklaşa yürüttüğü Hasankeyf’e Sadakat imza kampanyasına katılmaya çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

16. YILINDA SİVAS KATLİAMI 4

SONRAKİ HABER

Mezarlıkta mühimmat bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...