05 Temmuz 2009 00:00

Gökçek’in korumalarından habercilere saldırı

ANKARA Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in ifade vermek için gittiği adliyede görevli 3 gazeteci, Gökçek’in korumaları tarafından saldırıya uğradı. Gökçek, önceki akşam ifade vermek için adliyeye gitti.

Paylaş

ANKARA Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in ifade vermek için gittiği adliyede görevli 3 gazeteci, Gökçek’in korumaları tarafından saldırıya uğradı.
Gökçek, önceki akşam ifade vermek için adliyeye gitti. Gökçek’in korumaları, Anadolu Ajansı muhabirleri Barış Kılıç, Hüseyin Gazi Kaykı ve foto muhabiri Volkan Furuncu’ya saldırdı.
Olaya ilişkin Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şubesi’nden yapılan açıklamada, saldırının basın ve haber alma özgürlüğüne yönelik olduğuna dikkat çekildi. Korumaların Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olup olmadığının sorulduğu açıklamada, resmi görevli olmaları halinde yetkililerin, bir daha bu tür olaylar yaşanmaması için tedbir alması gerektiği vurgulandı. Açıklamada, “Eğer görevliler Gökçek’in özel güvenlik memurlarıysa bu kişilerin terbiyesi ve yeniden eğitimi konusunda sayın başkanı daha titiz olmaya çağırıyoruz” denildi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Bir hafta daha geçti

SONRAKİ HABER

İLLA Kİ ÖZELLEŞECEK!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...