07 Temmuz 2009 00:00

Üçüncü köprü çoktan yola çıktı mı?

Hükümetin güzergahını açıklamadığı 3. boğaz köprüsünde yol çalışmasının başladığı ortaya çıktı. Kamuoyu “Köprü nerede olsun” diye oyalanırken yol...

Paylaş

Hükümetin güzergahını açıklamadığı 3. boğaz köprüsünde yol çalışmasının başladığı ortaya çıktı. Kamuoyu “Köprü nerede olsun” diye oyalanırken yol çalışması nedeniyle Tayakadın bölgesinde ağaçların kesildiği ileri sürüldü. Yol yapımını üstlenen şirket ise iddiaları yalanlıyor. Öte yandan Orman Mühendisleri Odası (OMO) yolun köprü bağlantı yolu olduğunda ısrarcı. OMO Marmara Şubesi, İstanbul’un en zenginlerinin yaşadığı Kemerburgaz yakınlarından geçen karayolu ile ilgili geçen yıl Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’ne başvurdu. Oda, yapımı süren yolun üçüncü boğaz köprüsünün çevre yollarına bağlanacağı endişesi ile yapılan başvuruya cevap veren Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, yolun köprü ile ilgilisi olmadığını Hasdal-Yassıören arasında 48 kilometrelik müstakil bir yol olduğunu söyledi. Ancak OMO’ya göre yol yapımı Yassıören’i geçti. Dün sabah da Gaziosmanpaşa ilçesine Tayakadın bölgesinin ormanlık alanında açılan yolun üçüncü köprü güzergahı olduğu ileri sürüldü. CNN Türk’ün haberine göre yol yapımında çalışan işçiler de “Bu yol üçüncü köprü yolu” dediler. Yolu yapan şirket olan Makyol’un yetkilileri ise iddiayı yalanlıyor. Yapılan açıklamada, yolun köprü ile ilgisi bulunmadığı öne sürüldü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da yol ile ilgili haberin doğru olmadığını savundu.
Yol yapımının tamamlanması ile bölgedeki lüks yerleşim alanlarının köprüye ulaşımı sağlanmış olacak. Orman alanındaki araç yoğunluğu da doğayı tahrip edecek. İlk iki boğaz köprüsünde olduğu gibi üçüncü köprü tamamlandığında bölge da orman yeni yerleşimlere açılmış olacak. OMO, yeni köprü ile Karadeniz ve Terkos Gölü’nü birbirinden ayıran dar kesimin ortadan kalkacağını ve şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan Terkos Gölü’ne deniz suyunun karışabileceği uyarısını yapıyor. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Bebek ölümleri yeniden yargıda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...