08 Temmuz 2009 00:00

Yalınayaklı Diva geliyor

MÜZİK dünyasının çıplak ayaklı efsanesi Cesaria Evora, 31 Temmuz’da İstanbul’da. 1988’de Paris’e gidip “La Diva aux Pieds Nus” (Yalınayaklı Diva) isimli albümü kaydettiğinden beri tüm dünyada efsane...

Paylaş

MÜZİK dünyasının çıplak ayaklı efsanesi Cesaria Evora, 31 Temmuz’da İstanbul’da. 1988’de Paris’e gidip “La Diva aux Pieds Nus” (Yalınayaklı Diva) isimli albümü kaydettiğinden beri tüm dünyada efsane haline gelen Cesaria Evora, 1995 yılında ilk kez Grammy adaylığına gösterildiğinden beri en çok satan isimlerden biri olmaya devam ederken, Grammy dahil olmak üzere sayısız ödül sahibi olan diva, Türkiyeli dinleyicileriyle buluşuyor!
60 yaşında bir dünya starı haline gelen Cesaria Evora, yıllara meydan okuyor. Daha önce Türkiye de dahil olmak üzere gittiği her ülkede konserleri kapalı gişe olan Cesaria Evora, Fenerbahçe True Blue’da sahneye çıkacak.
Cesaria Evora, 27 Ağustos 1941 yılında Mindelo’da (Cape Verde) dünyaya geldi. Müzik kariyerine yetimhanede başladı ve yetimler korosunda şarkı söylemeye başladı. On üç yaşında korodan ayrıldı ve yerel barlarda mornalar; diğer bir deyişle bir çeşit ulusal blues diyebileceğimiz şarkılar seslendirdi.
1973 yılında Cape Verde Adası’nın Portekiz kolonisinden çıkıp özgürlüğünü kazanmasından sonra popüler olmaya başlayan sanatçı, köklerinden hiçbir zaman kopmadı.
47 yaşına kadar adını kimsenin duymadığı Cesaria Evora, 60 yaşına geldiğinde artık bir dünya starı haline gelmişti. Her şarkısı milyonlarca kişi tarafından dinlenen sanatçı, hayat verdiği hüzünlü şarkılarla tanınıyor. Şarkıları, Portekiz Fado’larından Küba ve Afrika müziklerine uzanan geniş bir yelpazeyi yansıtıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

UZUN MESAFE

SONRAKİ HABER

Mağara kadınları da resim yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...