08 Temmuz 2009 00:00

Santana iz bıraktı

İSTANBUL’da dünya çapında sevilen ve kabul gören bir çok müzisyeni ve grubu ağırlamış Kuruçeşme Arena, tarihinde gördüğü en kalabalık seyirci kitlelerinden biriyle karşılaştı.

Paylaş

İSTANBUL’da dünya çapında sevilen ve kabul gören bir çok müzisyeni ve grubu ağırlamış Kuruçeşme Arena, tarihinde gördüğü en kalabalık seyirci kitlelerinden biriyle karşılaştı. Her yaştan ve kuşaktan insanın izlemeye geldiği konser boyunca Santana ve müzisyen arkadaşları Santana’nın artık bir klasik haline gelmiş. “Black Magic Woman”, “Smooth”, “Love of My Life”, “Oye Como Va”, “Jingo”, “Maria Maria” gibi bir çok parçayı dinleme imkanı sundular.
Latin-Rock denince insanların aklına ilk gelen isim, dünyaca ünlü Gitar Virtüözü Carlos Santana, önceki gün Kuruçeşme Arena’da yirmi sene aradan sonra yeniden İstanbullu sevenleri ile buluştu. Giriş ücreti oldukça pahalı olan konser için toplanan on bine yakın Santana hayranı, Turkcell Kuruçeşme Arena’yı konser için tıka basa doldurdu. Kırk yıla yakın müzik hayatına konser ve toplama çalışmaları ile birlikte yirmi beş albüm sığdıran Carlos Santana’nın İstanbul’daki konseri, seyircilere hayatı başarılarla dolu olan, müzik dünyasında “Spirits Dancing İn The Flesh”, “Milagro”, “Supernatural” gibi çığır açan albümler kazandıran gitaristin, başarısını iki saat boyunca yeniden seyircilere tasdik ettirir nitelikteydi.
GÜÇ AŞKI DEĞİL AŞKIN GÜCÜ
Konser boyunca yaptığı konuşmalar ile kendisini hippie geleneğinin bir temsilcisi olarak gördüğünü, insanların “güç aşkı”na değil, “aşkın gücüne” güvenmesi gerektiği belirten Carlos Santana, virtüözlüğünü sergilerken, grubunun diğer üyelerinin de kendisi kadar deneyimli ve başarılı müzisyenler olduğunu gösterdi. Konser performansı boyunca Carlos Santana diğer bir çok usta gitaristte görülebilecek tek adam olma hislerinden bağımsız ve oldukça mütevazı bir görüntü sergiledi. Santana’ya konserde eşlik eden vokalda Tony Lindsay ve Andy Vargas, davulda Dennis Chambers, trambon’da Jeff Cressman, trampette Bill Ortiz, bass gitarda Benny Rietveld ve perkusyonda Paul Rekow izleyicilere tam anlamıyla bir grup müziği sundular. Özellikle davulda Dennis Chambers’in performansı görülmeye değerdi. Santana’nın İstanbul’da verdiği ikinci konserinde, zaman zaman yetersiz kalan ses sistemi dışında efsane müzisyenin İstanbul’da verdiği konser tam anlamıyla iz bırakır nitelikteydi. Santana’nın izleyicilere verdiği iyimserlik ve huzur mesajı konsere tanık olanların iç dünyasından uzun süre silinmeyeceğe benziyor.
(İstanbul/EVRENSEL)
Uğur Halil Karakullukcu
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEMEVİ

SONRAKİ HABER

Evrensel Kültür’de: Tatil ve tatilci nasıl değişti?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...