08 Temmuz 2009 00:00

Kamu işçileri bir saat iş bıraktı

TÜRK-İŞ Koordinasyon Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda, işçiler dün bir saat iş bıraktılar.

Paylaş

TÜRK-İŞ Koordinasyon Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda, işçiler dün bir saat iş bıraktılar.
Türk-İş Yönetim Kurulu, işbırakma eylemine TEDAŞ Genel Müdürlüğü’nde katıldı. Tes-İş, Harb-İş Genel Merkez ve Ankara Şubeleri, Tarım-İş üyeleri, Türk-İş’e bağlı diğer sendikaların yöneticilerinin katıldığı eyleme, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ESM Genel Başkanı Kemal Bulut ile ESM üyesi kamu emekçileri de destek verdiler. Eylemde konuşan Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, kendilerine destek veren işçi ve memur konfederasyonlarına teşekkür etti. Türkiye’de en temel ihtiyaçları karşılayabilecek bir gelire sahip olmak için mücadele etmek gerektiğini belirten Kumlu, hükümetin zam önerisi eleştirdi.
Başbakanlığın 100 metre kadar yakınındaki Bayındırlık ve İskan Bakanlığı önünde toplanan Yol-İş Ankara 3 No’lu Şube üyelerine, KESK’e bağlı bazı sendikaların genel başkanları ve yöneticileri de destek verdi. Eyleme, EMEP Ankara il yöneticileri İbrahim Akkaya ve Fevzi Ayber de katıldılar.
Şube Başkanı Ali Serdar Şahin, süreci ve hükümetin teklifini anlattığı konuşmasında, mücadelelerinin ekmek için olduğunun altını çizdi. Şahin, “Mücadeleden yılmayacağız, geri adım atmayacağız, direneceğiz ve kazanacağız” dedi.
BAŞBAKAN’A ‘HODRİ MEYDAN’
Yol-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Fahri Yıldırım ise “Kaçıncı kriz, faturasını bizim ödediğimiz” diyerek, 24 Ocak, 5 Nisan Kararları, 2001 Krizi ve sonrasındaki bütün krizlerin faturasının işçi ve emekçilere ödettirildiğini hatırlattı. Başbakan Erdoğan’a, “Bu ülkenin başbakanı iseniz halkınıza meydan okuyamazsınız” diye seslenen Yıldırım, Başbakan’ın sermayeye ve emekçilere eşit davranması gerektiğini, Anayasa’nın bunu emrettiğini söyledi.
İşçilerin zam istemediğini, sadece vergi dilimlerinden doğan kayıplarının karşılanmasını istediklerini kaydeden Yıldırım, Başbakan Erdoğan’a, “Biz zam istemiyoruz, vergi dilimimizi yüzde 10’a indirin yeter. Hodri meydan” diye seslendi.
ODTܒDE REKTÖRLÜK ÖNÜNDE
ODTÜ işçileri de Tez Koop-İş’in çağrısıyla rektörlük önünde buluştular. Sık sık “Söz bitti sıra eylemde”, “İşçi memur el ele, genel greve” sloganlarının atıldığı eyleme, kadın işçilerin katılımı dikkat çekti. İşçiler, jandarmanın eylemi kameraya çekmesine de tepki gösterdiler.
Burada konuşan Tez Koop-İş 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Barın, yapılan eylemin ODTÜ için bir ilk adım olduğunu ve bu adımı güçlendirerek yayacaklarını ifade etti.
Petrol-İş, TPAO, BOTAŞ genel müdürlükleri ile MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda bir saat iş bıraktı. Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ile Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, TPAO Genel Müdürlüğü önündeki iş bırakma eylemine katıldı.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da Başbakan’a tepki

SONRAKİ HABER

TURK-iŞ TiS’i iMZALADI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...