08 Temmuz 2009 00:00

Randevu muamması!

DTP ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan randevu krizinden sonra, DTP’li belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den randevu talebinde bulundukları haberi de gündeme tartışmalı olarak geldi.

Paylaş

DTP ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan randevu krizinden sonra, DTP’li belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den randevu talebinde bulundukları haberi de gündeme tartışmalı olarak geldi.
Dün, ajanslara önce ‘Gül, DTP’nin randevu talebini kabul etti’ haberi düştü. Habere göre DTP Grup Başkan vekili ve Van Milletvekili Fatma Kurtulan, gazetecilerin soruları üzerine, DTP’li 8 belediye başkanının randevu talebinin Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edildiğini söyledi. ‘Kürt sorunu Türkiye’nin birinci meselesidir’ diyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DTP’li belediye başkanlarına bugün için randevu vermişti.
Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin’in de aralarında bulunduğu Baydemir başkanlığındaki 8 belediye başkanı, Çankaya Köşkü’ne çıkarak Gül’e, “Kürt sorunu” olarak nitelendirdikleri sorunla ilgili dosya sunarak destek isteyecekti.
KÖŞK YALANLADI
Ancak, bu haberin basına yansımasından kısa bir süre sonra, Köşk’ten bir yalanlama haberi geldi.
Çankaya Köşkü’nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, DTP’lilerin randevu talebini kabul etmediği belirtildi.
Tam bir muammaya dönüşen randevuyla ilgili olarak, DTP Grup Başkan vekili Fatma Kurtulan’ı aradık. Kurtulan, DTP’li belediye başkanlarının taleplerini iletmek için ve Kürt sorununun çözümüne ilişkin önerilerini iletmek üzere bir dosya sunacaklarını, bu konuda da bir randevu talebinde bulunduklarını bildirdi. Kurtulan, DTP’li başkanların bugün dosyalarını sunmak üzere Ankara’ya geleceklerini ve eğer kabul edilmezlerse bir biçimde dosyayı Çankaya’ya ileteceklerini bildirdi. Kendisinin açıklaması ve Köşk’ten gelen yalanlamayı hatırlattığımız Kurtulan, “Bu konuyu randevuyu talep eden arkadaşlara sorsanız” dedi.
‘DOSYA BİR BİÇİMDE İLETİLECEK’
Bunun üzerine Kurtulan’a, “Acaba Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan’ın olumlu yanıt vermediği randevuya kamuoyu önünde olumlu yanıt vermesi karşısında, hükümet ile arasında bir çelişki olduğuna dair bir tartışma oluşacağını ve hükümet ile ilişkilerinin yara alacağını mı düşünüyor olabilir mi? O nedenle mi bu açıklama yapıldı” diye sorduk. DTP Grupbaşkanvekili Kurtulan ise “Sayın Cumhurbaşkanı ile böyle bir sorun yok. Görüşmeme gibi bir sorun yok. Arkadaşlar yarın görüşmek ve taleplerini iletmek için gelecekler. Bir biçimde dosyalarını Cumhurbaşkanı’na iletecekler” yanıtını verdi.
Bu durumda, Cumhurbaşkanı Gül’ün, DTP’li belediye başkanlarıyla doğrudan görüşmeyebileceği, ama ilettikleri dosyayı bir aracıyla kabul edeceği ihtimali daha güçlü gözüküyor. (İstanbul/EVRENSEL)
Fatih Polat
ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Çin’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz

SONRAKİ HABER

GERÇEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa