08 Temmuz 2009 00:00

Yaralı işçiler: Bölgede operasyon vardı

ŞIRNAK’ın Besta bölgesinin Hevser mevkiinde meydana gelen patlamada yaralanan işçiler, patlamanın olduğu bölgede yoğun bir askeri operasyonun olduğuna dikkat çekti. Patlamada ölen işçiler Diyarbakır’da toprağa verildi.

Paylaş

ŞIRNAK’ın Besta bölgesinin Hevser mevkiinde meydana gelen patlamada yaralanan işçiler, patlamanın olduğu bölgede yoğun bir askeri operasyonun olduğuna dikkat çekti. Patlamada ölen işçiler Diyarbakır’da toprağa verildi. Cenaze töreninde konuşan DTP Milletvekili Aysel Tuğluk, kim tarafından yapılmışsa yapılsın saldırıyı tasvip etmediklerini belirterek, olayın faillerinin ortaya çıkarılmasını istedi.
Önceki gün yaşanan mayın patlamasında yararlanan işçiler, sabahın erken saatlerinde çalışmak için BMC tipi bir kamyon ve bir pikap ile yola çıktıklarını söyledi. DİHA’ya açıklama yapan yaralı işçiler, kendilerinin kamyonette olduklarını ve diğer arkadaşlarının pikapla önden gittiğini belirterek, “Kamyonetle onları arkadan takip ediyorduk. Bizden önce başka araçlarda geçmişti. Ancak arkadaşlarımızın içinde bulunduğu pikabın geçişiyle büyük bir patlama oldu. Patlamanın olduğu yer, yoğun askeri operasyonların yapıldığı bir yerdi. Zaten bizden yaklaşık 200 metre ilerde özel harekat timleri vardı” dedi. Yaşamını yitirenlerin ailelerinden de başka bir açıklama geldi. Patlamada yaşamını yitiren Murat Dinç’in ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde ailesine, “Burası hiç iyi bir yer değil. Çok karışık. Ben Diyarbakır’a geri döneceğim. Korucular ve askerler durmuyor burada” dediği belirtildi.
FAİLLER ORTAYA ÇIKARILMALI
Yapılan otopsi işlemlerinden sonra ailelerine teslim edilen cenazeler Diyarbakır’da toprağa verildi.
Yaşanan patlamada hayatını kaybeden Murat Dinç’in cenazesi merkeze bağlı Küçükadıköy köyüne getirildi. Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile DTP ilçe yöneticilerinin de bulunduğu yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde, kadınların yaktığı Kürtçe ağıtlar duygusal anlar yaşattı. Köy mezarlığında toprağa verilen Dinç’in ailesi fenalık geçirdi. 7 çocuk babası Dinç için okunan duaların ardından cenaze töreni sona erdi.
Ramazan Koç ve oğlu Velat Koç ile Ramazan Koç ise Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, DTP Diyarbakır il ve ilçe yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, İHD ile çok sayıda kitle örgütü temsilcisinin de bulunduğu yüzlerce kişi tarafından karşılanan işçilerin cenazeleri, Yeniköy Mezarlığı’na getirilerek Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi. Aysel Tuğluk, burada yaptığı konuşmada ölenlerin emekçi olduğuna dikkat çekerek, kim tarafından yapılırsa yapılsın bunu tasvip etmediklerini belirtti. Artık sabrın kalmadığını söyleyen Tuğluk, “Devlete çağrımız, barışın tesisi için bir an önce harekete geçmelidir. Bu olayın faili, kim tarafından yapıldığı, derhal ortaya çıkarılmalıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Operasyonlar tarımı yok ediyor

SONRAKİ HABER

Felaketin eşiğinden dönüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...