08 Temmuz 2009 00:00

Ya mücadele ya kölelik!

SES Gaziantep Şube Başkanı Behçet Ekşili sendika şube binasında bir basın açıklaması yaptı. 1991 yılından bu yana bütün baskılara karşı mücadeleden vazgeçilmediğini söyleyen Ekşili, bundan sonra da vazgeçilmeyeceğini belirtti.

Paylaş

SES Gaziantep Şube Başkanı Behçet Ekşili sendika şube binasında bir basın açıklaması yaptı. 1991 yılından bu yana bütün baskılara karşı mücadeleden vazgeçilmediğini söyleyen Ekşili, bundan sonra da vazgeçilmeyeceğini belirtti.
AKP hükümetinin başta sağlık olmak üzere bütün kamusal hizmetleri sermayenin rant alanı haline getirmek istediğini belirten Ekşili KESK’in bu saldırılara karşı mücadele ettiği için susturulmaya çalışıldığını söyledi. KESK üye ve yöneticisi 35 kişinin tutuklanmasının bunun açık göstergesi olduğunu ifade eden Ekşili, “Şube yöneticilerimiz iş yerlerinde sendika faaliyetleri nedeniyle yürüttükleri bildiri dağıtma, sendikal eylemleri örgütleme, taşeron işçilerin sorunlarıyla ilgilenme ve herkese eşit, ücretsiz sağlık ve güvenlik hakkını savunma nedeniyle sürülmüşlerdir. Tüm bu çalışmalar kışkırtıcılık olarak gösterilerek ceza ve sürgünün gerekçesi olarak sunulmaktadır. Emekçileri açlığa mahkum ederken pazara çıkmaya davet edenlerle aynı safta olmadığımız için, sendika aidat kesintilerinin devlet tarafından karşılanmasına karşı olduğumuz için, sağlık hizmetlerinin paralı hale getirilmesine, emekçilerin alın teriyle biriktirilen işsizlik fonunun patronlara peşkeş çekilmesine karşı oldukları için, kamu emekçilerine sefalet ücreti ve kölece çalışma koşulları dayatılmasına karşı mücadele ettikleri için sürülmüştür” dedi.
Türk-İş’in kamu toplu sözleşmelerinin hükümetin dayatmaları sonucu tıkanması üzerine eylem kararı aldığını hatırlatan Ekşili, “Biz de KESK olarak 15 Temmuz’da sadaka değil toplu sözleşme ve grev talebiyle bordro yakma eylemi yapacağız. Böylesi bir süreçte işsizlerin, işçilerin ve memurların, her kesimin ağır kriz koşullarında ve emekçiler aleyhinde çıkan yasalara karşı ortak birleşik mücadeleyi örmekten başka çıkarımız yoktur. Ya kölece çalışmayı, kölece yaşamayı kabul edeceğiz, ya da onurlu bir gelecek için mücadele edeceğiz” dedi.
EĞİTİM-SEN’DEN GAZETEMİZE ZİYARET
Öte yandan, Eğitim-Sen Merkez Kadın Komisyonu’ndan İnci Toktaş ve Elif Dumanlı önceki gün gazetemizi ziyaret ederek tutuklu bulunan KESK üye ve yöneticileri ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdiler.
MAHKEMEYE ÇIKMADILAR
KESK üye ve yöneticilerinin tutuklanması sırasında yaşanan hukuksuzluk ve antidemokratik uygulamaları hatırlatan Elif Dumanlı, tutuklananlar arasında KESK içinde kadın çalışması yürüten kadın üye ve yönetici sayısının yoğunluğuna dikkat çekti.
Tutuklu bulunan yöneticilerin henüz mahkemeye çıkarılmadığını kaydeden Dumanlı, tutuklu bulunan kadın sendikacıların serbest bırakılmaları için Türkiye genelinde bir kampanya başlatacaklarının bilgisini verdi. Eğitim-Sen Merkez Kadın komisyonu üyesi İnci Toktaş ise, tutuklu bulunan yönetici ve üyelerinin tek bir örgütleri olduğunun, bunun da KESK olduğunun altını çizdi.
(GAZİANTEP-ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Türkiye’yi atık çöplüğü yapacaklar

SONRAKİ HABER

Sorunları dağlar kadar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...