09 Temmuz 2009 00:00

Albay Çiçek dava açıyor

Tutuklandıktan sonra delil yetersizliğinden serbest bırakılan Albay Dursun Çiçek dava açmaya hazırlanıyor. Org. İlker Başbuğ, “Albay Dursun Çiçek için suçlu mu suçsuz mu diye sormuyoruz...

Paylaş

Tutuklandıktan sonra delil yetersizliğinden serbest bırakılan Albay Dursun Çiçek dava açmaya hazırlanıyor.
Org. İlker Başbuğ, “Albay Dursun Çiçek için suçlu mu suçsuz mu diye sormuyoruz... Belgenin kimler tarafından ve ne amaçla hazırlandığının bulunmasını bekliyoruz” demişti. Ancak bu sözlerin ardından askerin beklemediği bir şekilde Albay Dursun Çiçek ifadeye çağrıldı ve tutuklandı. Ardından da delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.
Hürriyet’ten Saygı Öztürk’ün haberine göre Albay Dursun Çiçek şimdi dava açmaya hazırlanıyor. Çiçek altında fotokopi imzası bulunan ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ belgesi ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurup olayın aydınlatılmasını isteyecek. Çiçek böyle bir olaya adının niçin karıştırıldığının, belgenin kimler tarafından hazırlandığının ortaya çıkarılmasını talep edecek.
Albay Dursun Çiçek, belgeyle gündeme getirilmesinin geleceğini büyük ölçüde etkilediğini gerekçe gösterip, avukatının bu olayın tüm yönlerinin ortaya çıkarılmasıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmasını istedi.
Terfi dönemi öncesi adının böyle bir olaya karıştırılmasının da anlamlı olduğuna dikkat çeken Albay Dursun Çiçek’in isteği doğrultusunda avukatı çalışma başlattı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Whisky, “Biz” ile geri döndü

SONRAKİ HABER

TİS’in uygulanmasını istediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...