10 Temmuz 2009 00:00

Şirinler yakında beyazperdede

SEKSENLİ yıllara damgasını vuran Şirinler, küçük büyük herkesin zevkle izlediği bir diziydi. Her bölümde ana kahramanlar, kötüler, orman ve evler aynı olsa da, bu kült çizgi filmin çok sayıda tiryakisi vardı. Film şimdi beyazperdeye aktarılıyor.

Paylaş

SEKSENLİ yıllara damgasını vuran Şirinler, küçük büyük herkesin zevkle izlediği bir diziydi. Her bölümde ana kahramanlar, kötüler, orman ve evler aynı olsa da, bu kült çizgi filmin çok sayıda tiryakisi vardı. Film şimdi beyazperdeye aktarılıyor. Yönetmenliğini Raja Gosnell’in yapacağı Şirinler’in (Smurfs) sinema versiyonu yarı animasyon olarak çekilecek ve gösterimi 3 boyutlu (3-D) yapılacak.
Columbia Pictures ve Sony Pictures Animation’ın Smurfs projesinde, David Stem ve David Weiss, yarı animasyonun senaryosunu yazdılar bile. Beverly Hills Chihuahua’nın yönetmeni Raja Gosnell projenin yönetmenliğini üstleniyor.
1958 yılında Peyo’nun kaleminden çıkan Şirinler, önce çizgi roman formatında hayat buldu. Çizgi film olunca, özellikle 1981-1990 döneminde dünya çocuklarının gözdesi oldu.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Aydınlanmadan Marksizme

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçileri, öykülerini ve şiirlerini seçecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa