10 Temmuz 2009 00:00

uyusun da evlensin nenni!

“Tuzla Belediyesinin yeni evli çiftlere dağıttığı ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren’in yazdığı “Delilleriyle Aile İlmihali” adlı kitap, içinde yazılanlardan dolayı birçok çevreden tepki görmüştü.

Paylaş

“Tuzla Belediyesinin yeni evli çiftlere dağıttığı ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren’in yazdığı “Delilleriyle Aile İlmihali” adlı kitap, içinde yazılanlardan dolayı birçok çevreden tepki görmüştü. İçerisinde “Kızlar dokuz yaşında evlenebilir”, “Eşinizi iz bırakmadan dövebilirsiniz” gibi görüşler yer alan kitap ve yazarı hakkında, Uludağ Üniversitesi’nde bir yıldır devam eden disiplin ve ceza soruşturması sonuçlanmış ve soruşturma sonunda, Prof. Dr. Döndüren’in kamu görevinden alınması için YÖK’e öneride bulunulurken, hakkında cezai işlem yapılması için alınan ‘lüzumu muhakeme’ kararı Tuzla Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmiş”
Buraya kadar haberde anlaşılmayacak bir şey yok! Peki ama ya bundan sonrası? Bekleyip göreceğiz! Ya Prof. Dr. Hamdi Döndüren baş döndüren bir hızla herhangi bir ilahiyat fakültesine dekan olarak atanır yada önümüzdeki dönem AKP kontenjanından milletvekili seçilir! Olmaz olmaz demeyin, bu ülke buna benzer ne vakalar gördü!
Şimdi isterseniz kitapta neler yazıyormuş tek tek inceleyelim:
1. Kadın dokuz yaşında evlenebilir:
Evleneceklerin tasarruf ehliyetine sahip olmaları gerekir. Bu da 7 yaşına ulaşıp iyi ile kötüyü ayırt etme gücünü elde etmekle gerçekleşir. Alt yaş sınırı kızlarda 9 erkeklerde 12’dir.”
- Yani diyor ki hazret “Bu devirde çocuk büyütmek, hele de kız çocuğu büyütmek çok zor! En iyisi 9 yaşına geldiğinde verin birisine gitsin! Siz büyüteceğinize kocası büyütsün! Böylece mesuliyeti de üstünüzden atmış olursunuz!”
2. Erkek 4 kadın alabilir:
İslam’a göre aralarında eşitliği sağlamak şartıyla erkeğin aynı anda 4 kadınla evlenmesi mümkündür”.
- Eşitliği sağlamak ise yataktan geçer! Kadın aç kalmış, açıkta kalmış hiç önemli değildir! Önemli olan dördünün de gönlünü yatakta hoş tutmaktır!
3. Kadından ve ‘gâvurdan’ şahit olmaz:
Şahitlerin 2 erkek veya 1 erkek 2 kadın olması gerekir. Şahitler Müslüman olmalıdır”.
- Yeri geldiğinde “Cennet anaların ayakları altındadır” diye kadına övgüler yağdıracaksın, yeri geldiğinde de 2 kadını 1 erkeğe eş değer tutacaksın! Yeri geldiğinde çalıp çırptığın milyarlarca doların hesabını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacaksın, yeri geldiğinde de Avrupalıya “gâvur” diyeceksin! Bu kadar basit!
Kitapta ayrıca “Kadını iz bırakmadan döv!”, “Kadın erkekle tokalaşmaz!”, “Evlilik dışı ilişkiye 100 değnek!” gibi maddeler de yer almaktadır! Başa dönecek olursak! Bir kız çocuğunun 9 yaşında evlendiğini düşünürsek, buna göre evlendikten 9 ay 10 gün sonra bu kızımız doğurabilecektir! 20 yaşına geldiğinde ise (isterlerde tabi) yaklaşık 9 tane çocuk sahibi olabilecektir! Üstelik en büyüğünü evlendirip –kızımızın hala 20 yaşında olduğunu düşünelim- torun sahibi de olabilecektir! 30 yaşına geldiğinde ise yaklaşık 20 tane çocuk sahibi -ki her 9 yaşına geleni evlendirdiğini düşünürsek- birçok da torun sahibi olacaktır! 40 yaşına geldiğinde ise hayata tutunmak için bu sefer eşi de kendine katılacak 9 doğurmaya başlayacaklardır! Gerisini ise siz hesaplayın...
ÖNCEKİ HABER

Urumçi sokakları askere teslim

SONRAKİ HABER

Tuncay’ın fiyatı 8 milyon sterlin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...