10 Temmuz 2009 00:00

‘Evlerimizin yıkılmasına izin vermeyeceğiz’

GebzeBelediyesi’nin aldığı yıkım kararına karşı mücadele eden Cumhuriyet Mahallesi halkı, toplantılara devam ediyor. Geçtiğimiz pazartesi günü Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yerel basınla yaptığı toplantıda...

Paylaş

GebzeBelediyesi’nin aldığı yıkım kararına karşı mücadele eden Cumhuriyet Mahallesi halkı, toplantılara devam ediyor. Geçtiğimiz pazartesi günü Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yerel basınla yaptığı toplantıda, Cumhuriyet ve Adem Yavuz mahallelerinde ilk etapta 150 konut yapılacağını ve gönüllülere verileceğini söyleyince iki mahalle halkı tepki gösterdi.
Cumhuriyet Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde bir araya gelen mahalle halkı belediye başkanını yaptığı açıklamalardan ötürü kınayarak, karar geri alınana kadar mücadele etmekte kararlı olduklarını yinelediler.
Dernek Başkanı Sebahattin Günel yaptığı konuşmada, belediye başkanının bilgi kirliliği yaratarak mahalle halkının göstermiş olduğu birlik ve direnci kırmak istediğini belirterek “Ama yanılıyor. Dün olduğu gibi bugün de iki mahalle birlik ve beraberlik içinde olacaktır, ayrılık olmayacaktır. Belediye başkanının açıklamalarını şiddetle kınıyoruz” dedi.
Dernek Başkan Yardımcısı Zühtü Conkara da konuşmasında belediye başkanının açıklamasında 150 konuttan mı, 150 daireden mi bahsettiğinin belli olmadığını kaydederek” belediye başkanı bu konuda daha net açıklama yapıp kelime oyununa girmemeli. 150 konutun yapılacağı yerin net olarak halka açıklanmasını istiyoruz. Sayın Eyüp Ayar’ın basındaki açıklamasında mahallelerimizde okul yeri, cami yeri ve park yeri arandığını ve bulunamadığını iddia ediyor. Bundan da anlaşılıyor ki mahallemizi tanımıyor. Çünkü mahallelerimizde 3 tane ilköğretim, 1 tane lise. 6 cami, 2 Cemevi, 4771 metrekare okul arsası ve imarda park yerleri vardır” dedi
Toplantıda söz alan Meryem Gündüz de, “Fakirlere neden deniz manzaraları yerleri layık görmüyorlar” diye sorarak Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin arsa bedellerini iki kez ödediğini dile getirdi. Gündüz sözlerini şöyle devam etti: “Bizleri neden rahat bırakmıyorlar. Biz huzur istiyoruz haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.”
Mahallenin diğer bir sakini Şükran Çelebi, Belediye başkanının, Cumhuriyet Mahallesi halkını sürgün etmeye çalıştığını ifade ederek “Mahalle halkı olarak buna izin vermeyeceğiz. Bu mahalle kırk yıl önce de vardı. Sırtımızda tuğla ve taş taşıyarak emek verdik. Su boruları, yolu yoktu. Mahalleyi biz var ettik. Şimdi evimizi yıkmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu. (Gebze/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Taş ocağı köylülerin korkulu rüyası oldu

SONRAKİ HABER

‘Okullar peşkeş çekiliyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...