11 Temmuz 2009 00:00

Gilad Şalit görüşmeleri yeniden başlıyor

İSRAİL ve Hamas’ın, Esir Asker Gilad Şalit için görüşmelere yeniden başlama konusunda anlaştıkları bildirildi. Mısırlı bir yetkili, Londra merkezli El Hayat gazetesine yaptığı açıklamada...

Paylaş

İSRAİL ve Hamas’ın, Esir Asker Gilad Şalit için görüşmelere yeniden başlama konusunda anlaştıkları bildirildi. Mısırlı bir yetkili, Londra merkezli El Hayat gazetesine yaptığı açıklamada görüşmelere arabuluculuk yapan Kahire’nin, Benyamin Netanyahu başbakanlığındaki yeni İsrail yönetiminin Şalit’e karşılık Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını içeren esiri değişimi konusundaki duruşunu öğrenmek istediğini dile getirdi.
Yetkili, gazeteye yaptığı açıklamada İsrail Savunma Bakanlığı Siyasi-Diplomatik Bürosu Şefi Amos Gilad ve Mısır İstihbarat Başkanı Ömer Süleyman’ın önceki gün görüşmelere yeniden başlama konusunda anlaşmaya vardıklarını kaydetti.
Mısırlı yetkili, “İsrail hükümeti şu ana kadar çalışabileceğimiz bir öneri sunmadı” dedi. Önceki İsrail yönetimi ile belirli bir yere kadar gidildiğini söyleyen Mısırlı yetkili, şimdi görüşmelere en baştan başlamanın ise bir “utanç” olacağını ifade etti. Adı açıklanmayan yetkili, “Görüşmelere yeniden başlama anlaşması olumlu bir adım; ama biz İsrail’in pozisyonunu duymak istiyoruz” dedi.
Hamas, 2006 yılında kaçırılan Gilad Şalit karşılığında İsrail hapishanelerinde tutulan bazı Filistinlilerin serbest bırakılmasını istiyor.
Ancak iki taraf, esir değişimi konusunda anlaşsa da esirlerin sayısı ve niteliği konusunda henüz uzlaşamadı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜK YOLU

SONRAKİ HABER

Afganistan’da çatışmalar şiddetleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa