11 Temmuz 2009 00:00

DİSK Gül’ün vetosundan memnun

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’, Cumhurbaşkanı’nın “Özel İstihdam Büroları” düzenlemesini veto etmesine “Veto, AKP hükümetinin çalışma ilişkilerini bozacak...

Paylaş

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’, Cumhurbaşkanı’nın “Özel İstihdam Büroları” düzenlemesini veto etmesine “Veto, AKP hükümetinin çalışma ilişkilerini bozacak yeni düzenlemelerden kaçınması gerektiğine yönelik bir işarettir!” yorumu getirdi.
Üç işçi konfederasyonunun, bütün itirazlarına rağmen hazırlanan “Mesleki Faaliyet Olarak Geçici İş İlişkisi (kiralık işçi)” düzenlemenin meclise gönderilmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Çelebi, Cumhurbaşkanı’nın veto gerekçesine katıldıklarını söyledi. Çelebi, Cumhurbaşkanının ‘yapılan düzenleme gerçek amacının dışında sonuçlar doğurabilecek ve madde kapsamındaki işçilerin emeğinin istismarı, insan onuruna yakışmayan durumların doğması gibi kanunun amaçlamadığı olumsuz uygulamalara ve çalışma barışının bozulmasına yol açabilecektir’ şeklinde bir değerlendirme yapması, işçi konfederasyonlarının tespitleriyle ve itirazlarıyla örtüşmektedir” açıklamasında bulundu. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

EKONOMİK PERSPEKTİF

SONRAKİ HABER

Akteks işçileri greve hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...