11 Temmuz 2009 00:00

Ladin Mobilya işçisi ‘sağlam’ çıktı!

“Ladini seviyorum” sloganıyla üretim yapılan ve Türkiye’nin en büyük 10 mobilyacısından biri olmakla övünen Ladin Mobilya fabrikasında işler patronların dediği gibi değil.

Paylaş

“Ladini seviyorum” sloganıyla üretim yapılan ve Türkiye’nin en büyük 10 mobilyacısından biri olmakla övünen Ladin Mobilya fabrikasında işler patronların dediği gibi değil. Kayseri OSB’de 200 civarında işçinin çalıştığı işyerinde yaşanan sorunlara karşı işçiler, sendikalaşarak çözüm buldular. Önceki gün Türk-İş’e bağlı Ağaç-İş Sendikasına üye olan işçiler, “Ladini biz de seviyoruz, ama ağaç olarak. Patronların uygulamalarını ise son aylarda kabul etmediğimiz için de sendika yolunu seçtik” diyorlar.
PATRON SALDIRISI YAŞANDI
Sendikacıların önceki gün OSB’deki fabrikanın öğle paydosuna noterle giderek işçileri üye yapma girişimleri patron ve temsilcileri eliyle engellendi.
Noterin yaptığı üyelik fişlerini yırtan patron temsilcileri ile sendikacı ve işçiler arasında kısa süreli arbede yaşandı.
İkramiyelerinin ellerinden alınması ve ücretsiz izin gibi uygulamaların artık canlarına tak ettiğini ve bu kriz ortamında sendikalaşarak patronlara en iyi cevabı verdiklerini söyleyen işçiler, işlerinin yeni başladığını tüm sıkıntı ve tehditlere karşı esas bundan sonra mücadeleyi sürdürmek gerektiğini ifade ediyorlar.
KAYSERİ’YE ÖRNEK OLSUN!
Son aylarda kriz bahanesiyle 20 bin civarı işçinin işten atıldığı Kayseri’de çözümün nerede olduğunu gösterdiklerini anlatan işçiler, sendikalarını da büyük bir titizlikle seçtiklerini belirterek patron yanlısı bazı sendikalara da cevap verdiklerini söylediler.
Önümüzdeki günlerde çoğunluğu sağlamalarına rağmen tüm işçileri de sendika üyesi yapacaklarını anlatan işçiler tüm Kayseri işçisine de birleşme ve mücadele etme çağrısı yapıyor. (KAYSERİ)
Yakup Aslandoğan
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

Hükümet denetlemiyor ölümler sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...