11 Temmuz 2009 00:00

Vali Güler polis şiddetine arka çıktı

İŞÇİ bayramında polis şiddetine uğrayan iki gazeteci, bir yıldır verdikleri hukuk mücadelesinde sorumlu polisleri yargılatamadı. PVSK’yi dayanak yapan Vali Güler, soruşturma açılmasına izin vermedi.

Paylaş

İŞÇİ bayramında polis şiddetine uğrayan iki gazeteci, bir yıldır verdikleri hukuk mücadelesinde sorumlu polisleri yargılatamadı. PVSK’yi dayanak yapan Vali Güler, soruşturma açılmasına izin vermedi. Avukatlar, İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürü Gökhan Özsavaş’a yargı yolunu açmak için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdular. Avukat Tora Pekin, 1 Temmuz’da kaleme aldığı bir dilekçeyle, Özsavaş hakkında soruşturma açılmasını istemeyen İstanbul Valiliği’nin kararına itiraz etti.
‘SORUMLUSU AMİRDİR’
Cumhuriyet gazetesi muhabirleri Ali Deniz Uslu ve Esra Açıkgöz’ün de aralarında bulunduğu dört kişiye saldıran emniyet görevlilerini yargı önüne çıkarmayı başaramayan Pekin, dilekçesinde, “Hakkında soruşturma izni verilmeyen müdür, bu insanlık dışı saldırıları gerçekleştiren ve bir türlü kimliği tespit ‘edilemeyen’ memurun amiridir. Ve suçu oluşturan eylemlerin sorumlusu durumundadır” dedi.
CEZASIZ KALINCA...
Pekin’in dilekçesinde, “1 Mayıs 2007’de polis kaynaklı şiddetle ilgili tek bir polis memurunun dahi kovuşturmaya uğramadığı hatırlandığında, bu şiddetin kaynağı da ortaya çıkmaktadır” deniliyor. Uslu, dosyaya, gazete bahçesine kadar kovalandığı ve yerdeki vatandaşın coplandığı görüntülerini içeren bir CD de eklendi. 1 Mayıs’ta Şişli’de polisin kitleye şiddetli müdahalesini izleyen Açıkgöz’e, gazete giriş kapısının olduğu sokakta dört polisin copla saldırmıştı. Uslu, gazete bahçesinde bir polisin coplu saldırısına uğramıştı. Saldırı sonucu dirseği kırılan ve ameliyata alınan Uslu’nun dirseğine platin çiviler takılmıştı. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

SKANDALLARA BÖYLE DAVETİYE ÇIKARILIYOR

SONRAKİ HABER

VAY ANAM VAY!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...