11 Temmuz 2009 00:00

SKANDALLARA BÖYLE DAVETİYE ÇIKARILIYOR

TÜRKİYE’nin tekniker yetiştiren tek okulu Mersin Üniversitesi Adlı Tıp Teknikerliği’nden Yrd. Doç. Hakan Kar açıkladı: “Bakanlık kadro açmıyor, mezunlarımız işsiz. Otopsiye temizlikçi ve aşçılar giriyordu.

Paylaş

TÜRKİYE’nin tekniker yetiştiren tek okulu Mersin Üniversitesi Adlı Tıp Teknikerliği’nden Yrd. Doç. Hakan Kar açıkladı: “Bakanlık kadro açmıyor, mezunlarımız işsiz. Otopsiye temizlikçi ve aşçılar giriyordu.” Otopsi teknikerlerinin Münevver cinayetiyle gündeme gelene kadar önemsenmediğine dikkat çeken öğretim üyesi, mezun sayısı 35 olmasına rağmen kendilerine kadro açılmadığından şikayetçi.
Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da geçtiğimiz gün, Adli Tıp’a teknisyen yetiştiren tek okulun Mersin’de olduğunu açıklamıştı.
Bu okulun bölüm koordinatörü olan Kar, “Personel yetersizliği nedeniyle Adli Tıp uzmanlarına aşçı, temizlikçi, hastabakıcı gibi uzman olmayan kişiler yardımcı oluyordu. Okul açıldı, ancak şimdi de çok büyük ihtiyaç olmasına rağmen kadro sıkıntısı çekiliyor. Şimdiye kadar 35 mezunumuzdan sadece 10’u kurumlarda kadro alabildi” diyerek durumu özetledi.
ADLİ TIP ALMAK İSTEDİ
Adli Tıp Teknikeri Bölümü’nün, Adli Tıp Kurumu yetkililerinin dile getirdiği ihtiyaç üzerine 2005’te kurulduğunu anlatan Kar, “Adli Tıp Kurumu ihtiyaç olduğu için tüm mezunlarımızı almak istedi. Konu Adalet Bakanlığı’na iletildi. Ancak Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile yaptığı görüş alışverişinin ardından kuruma 2 yıl içinde sadece 10 personellik kadro verdi. Bunlardan 3’ü, İstanbul’daki Adli Tıp Kurumu’nda görev yapıyor. Diğer 7’si ise Ankara ve Antalya başta olmak üzere çeşitli illerde görev yapıyor” dedi.
Sadece Adli Tıp Kurumu’nun değil adliyelerde, jandarma ve polis olay yeri inceleme birimlerinde de teknikere ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Kar, buna rağmen 35 mezundan sadece 10’unun kadro alabildiğine dikkat çekiyor. (MERSİN)
ÖNCEKİ HABER

Şişli’de Hrant Dink Sokağı

SONRAKİ HABER

Vali Güler polis şiddetine arka çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...