11 Temmuz 2009 00:00

Maaşımı vermeyeceklermiş!

Merhaba. Ben bir ev hanımıyım. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Ben de destek olmak için bir temizlik şirketinde 20 gün çalıştım. Ama paramı alamadım. Orada insanlara çok haksızlık olduğu için çıktım.

Paylaş

Merhaba. Ben bir ev hanımıyım. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Ben de destek olmak için bir temizlik şirketinde 20 gün çalıştım. Ama paramı alamadım. Orada insanlara çok haksızlık olduğu için çıktım. Özellikle kadınlar çok eziliyor. Bizi bir arabanın içine dolduruyorlardı. O arabanın kapısı bile yoktu. Her an kaza olabilirdi. Benim orada yaşadıklarım unutulmaz.
Yemek molası 15 dakikaydı. Çok eziliyorduk. Ben bir gün kadınlara “Birlik olmamız gerekiyor” dedim ve o sabah patronun gelmesini bekledik. Patron geldi, derdimizi sordu, biz de ona çalışma saatlerinin kötü olduğunu, paramızın verilmediğini söyledik. “Canım ne zaman isterse o zaman veririm” dedi. Biz de 6 kişi işten çıktık. Bir ay oldu hâlâ paramızı alamadık. Kimse hakkımızı yiyemez. Bu temizlik şirketinin adı Arslan Temizlik. Ben ona patron değil de başka bir şey demek isterdim. İnsanlar parasını istemeye korkuyorlar. 1 ay, 5 ay, 6 ay çalışanlar parasını alamadı. İnsanların hangi şartlarda çalıştığını öğrendim. Hep işçiye kriz var, patronlara hiç yok. Ben bu haksızlığa son verilmesini istiyorum.

Bir Kadın (Kayseri)
ÖNCEKİ HABER

Bolivya’dan Honduras’a darbeler ve anayasalar

SONRAKİ HABER

Ford işçileri gelecek zor günlere hazırlanmalıdır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...