12 Temmuz 2009 00:00

Ali Öz’e cinayet davasını valilik engelledi

HRANT Dink cinayeti nedeniyle ‘sanık’ sıfatıyla yargılanan Trabzon Eski İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz için Eyüpoğlu cinayeti soruşturmasında da engel çıkarıldı.

Paylaş

HRANT Dink cinayeti nedeniyle ‘sanık’ sıfatıyla yargılanan Trabzon Eski İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz için Eyüpoğlu cinayeti soruşturmasında da engel çıkarıldı. Trabzon’da 14 Haziran 2006’da Çağdaş (23) ve Mustafa Eyüpoğlu’nun (42) öldürülmesi olayında Öz’ün rolü olup olmadığı yönünde savcılık tarafından başlatılan incelemede soruşturma kararı alındı. Savcılığın aldığı ‘soruşturma başlatılsın’ kararı Trabzon Valiliği’ne ulaştırıldı. Valilik ‘Albay Ali Öz için soruşturma başlatılmasına gerek yok’ dedi.
DELİLLERE RAĞMEN
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Eyüpoğlu ailesinin Albay Ali Öz hakkındaki suç duyurusunu dikkate alarak cinayetin ardından yaşanan gelişmeleri bir kez daha mercek altına almıştı. Savcılık, olay yerinde tekrar inceleme yaparak görgü tanıklarının ifadesine başvurmuştu. Cinayetin ardından Eyüpoğulları’nın hastaneye getirildiği ve Albay Öz’ün de hastaneye geldiği iddia edilmişti. Bu olayı araştıran savcılık Öz’ün o gün hastaneye geldiğini tespit etti. Hastane personeli ve Eyüpoğlu ailesinin ifadesini alan savcılık, Öz hakkında geniş çaplı soruşturma açma kararı aldı.
DAVA AÇILMASINA GEREK YOK
Trabzon Vali Yardımcısı Orhan Eyövge imzalı kararda Albay Ali Öz hakkında “İddia ile ilgili adı geçen hakkında soruşturma izni verilmesini gerektirecek nitelikte delil elde edilemediği dosyada mevcut bilgi ve belgelerden anlaşıldığından Ali Öz hakkında soruşturma izni verilmemesine’’ kararına vararak, Öz hakkında, ikinci cinayet yargılanmasına engel oldu. Eyüpoğlu ailesi Valiliğin bu kararına itiraz etti.
SANIKLARDAN BİRİ JANDARMA MUHBİRİYDİ
Çağdaş ve Mustafa Eyüboğlu’nun katil zanlıları olarak Halit Sağlam ile Gökhan Aksoy tutuklanırken, olayın Baş Faili Coşkun Aydın Ukrayna’ya kaçmış, daha sonra da İnterpol tarafından Türkiye’ye teslim edilmişti. Sağlam, Aydın’ın kaçmasından sorumlu tutulunca mahkemeye gönderdiği üç mektupta JİTEM’ci olduğunu öne sürerek, Sanık Coşkun Aydın hakkındaki adres bilgilerini vermesine karşın jandarmanın bu kaçışa göz yumduğunu iddia etmişti. Jandarma’dan mahkemeye ulaşan bir yazıda da Halit Sağlam’ın Jandarma’da çalıştığı bildirilmişti. (TRABZON)
ÖNCEKİ HABER

Sürgünün kız çocukları

SONRAKİ HABER

Güler Zere ölüme mahkum ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...