12 Temmuz 2009 00:00

Dedem ve kendim için

Eğitim sistemindeki sorunlar, genç işçilerin çalışma koşulları üzerine eylemleri ile sokaklarda görmeye alıştığımız gençler, bu kez dedeleri ve gelecekleri için sokaklara çıktılar.

Paylaş

Eğitim sistemindeki sorunlar, genç işçilerin çalışma koşulları üzerine eylemleri ile sokaklarda görmeye alıştığımız gençler, bu kez dedeleri ve gelecekleri için sokaklara çıktılar.
Kayseri’de Emek Gençliği, AKP il binası önünde emekliler için eylem yaptı.
AKP önüne, yıllarca alın teri dökmüş, emek harcamış, üretmiş, şimdi ise en doğal hakları olan yaşam hakkının son anlarını kıt kanaat geçirmeye çalışan emekliler için toplandıklarını ifade eden gençler, hükümetin dalga geçercesine emekli maaşlarına 5 TL zam yapmasını kabullenemediklerini söylediler.
GÜCÜMÜZE GİDİYOR
Emek Gençliği üyeleri eylemde “Emekli maaşlarına 5 TL zam yapıldı. Gücümüze gidiyor!” pankartı açtılar. Gençler adına konuşan Emek Gençliği MYK Üyesi Ümit Kartal, bir yandan krizi fırsata çevirerek yıllık cirolarında yüzde 12 artış olduğunu söyleyenler için hükümet tarafından paket üstüne paket hazırlanırken, diğer tarafta emekli maaşlarına 5 TL zam yapılmasını kabullenemiyoruz” dedi.
GELECEĞİMİZİ KARARTIYORLAR
Üniversite harçlarına yapılan zamlar da düşünüldüğünde, emeklilerin çocuklarını nasıl okutacaklarını kimsenin düşünmediğini soran Kartal, “Biz gençler biliyoruz ki, bugün emeklilere ‘Bozdur bozdur harca’ diyerek, dalga geçercesine 5 lira zam verenler yarın için şimdiden, biz gençlerin geleceğini elimizden çalmaya başladılar bile. Emeklilik yaşını 65’e yükseltip emekli olma hakkımızı, sağlığı ve eğitimi paralı hale getirip, yaşama hakkımızı dahi şimdiden elimizden aldılar” dedi.
AKP yetkililerinin de Türkiye gençliğinin hiçbir zaman kendilerini affetmeyeceğini bilmeleri gerektiğini ifade eden Kartal, bu hafta içinde sonuçlar açıklanıyor olması nedeniyle başta ÖSS mağduru milyonlarca genç olmak üzere, tüm emekçi çocuklarını Emek Gençliği saflarında mücadele etmeye çağırdı.
Eyleme, emekli öğretmenler derneği Eğit-Der, Eğitim Sen üye ve yöneticileriyle, ABF GYK Üyesi Rüstem Gümüş de destek verdi. (Kayseri/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GM iflas korumasından çıktı

SONRAKİ HABER

KÜLT-ABLASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...