13 Temmuz 2009 00:00

skeç

* Televizyon kanalları reklam konusunda gösterdikleri uyanıklığı başka alanlara aktarsalar, çok değişik bir televizyon ortamıyla karşı karşıya kalabiliriz. Mutluluk filminin gösterimi sırasında,

Paylaş

* Televizyon kanalları reklam konusunda gösterdikleri uyanıklığı başka alanlara aktarsalar, çok değişik bir televizyon ortamıyla karşı karşıya kalabiliriz. Mutluluk filminin gösterimi sırasında, alttan bant olarak geçen reklamlardaki hızı görünce, bir kez daha hayret ettim.
* Filmin bir yerinde, bir düğün sahnesinde halay müziği duyuyoruz. Hemen altta, reklam beliriyor: Şemame yaz, bilmem kaça gönder, kına gecelerinin vazgeçilmez halayı Şemame cebine gelsin! Gerçek bu, gözlerimle gördüm.
* Reklam demişken, değişik yetenekleri olan aletlerle ilgili reklamlara alıştık da, “MP3 çalan buzdolabı” nasıl bir mantıkla çekici olabilir, onu anlamış değilim. Babalarının doğum gününü nasıl kutlayacağını bilemeyen çocukların derdine diyelim derman oldu. Başka ne işe yarar?
* Skeçli programlar yeniden moda oldu. Çok Güzel Hareketler bitti ama Bu Film Bitmez ve Haneler diye yeni programlar başladı. Tiyatro havasında, kısa skeçlerin olduğu komedi programları bunlar. Komedi Türk gibi programlar zaten vardı. Fıkralarla Türkiye’den başlayarak sıralayacak olursak, bu programları az komikten çok komiğe sıraya dizsek, birbirlerinden ayırmak o kadar kolay olmaz. Çünkü komik olmayı becerebildikleri, bazen, o da çok istisnai hallerde olabiliyor. Gerisi, nereye gideceği belli olan standart kabare komiklikleri!..
ÖNCEKİ HABER

SÖZ OLA TORBA DOLA

SONRAKİ HABER

MEDYATİK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...