13 Temmuz 2009 00:00

Filistinliler ABD-İsrail anlaşmasını istemiyor

FİLİSTİNLİ yetkililer, İsrail’in sürdürdüğü yerleşim yeri kurma çalışmaları hakkında İsrail yönetimi ve ABD’nin bir anlaşma yapmasına karşı çıkıyor. Filistinliler...

Paylaş

FİLİSTİNLİ yetkililer, İsrail’in sürdürdüğü yerleşim yeri kurma çalışmaları hakkında İsrail yönetimi ve ABD’nin bir anlaşma yapmasına karşı çıkıyor. Filistinliler, bu tür bir anlaşmanın işgal altındaki Batı Şeria’da daha fazla yerleşim birimi inşa edilmesine yol açacağını düşünüyor.
Filistinli arabulucu Saib Erakat, “Yerleşimler konusunda orta zeminli bir çözüm yok. Yerleşim inşaatları ya durur ya da durmaz” dedi. Voice of Palestine (Filistin’in Sesi) radyosuna konuşan Erakat, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın da bu şekildeki düşüncelerini önceki gün ABD Başkanı Barack Obama’ya yazdığı bir mektupla ilettiğini kaydetti.
Erakat’ın bu açıklaması, İsrail ve ABD yönetimlerinin Batı Şeria’daki bazı yerleşim birimlerinin genişleyen aileleri toplamak için İsraillilerin ifadesiyle “doğal olarak büyütülmesi” hakkında görüştükleri iddiasının ardından geldi. İsrail’de yayımlanan Maariv gazetesinde hafta içinde yer alan iddiada, Obama’nın, yapımına başlanmış 2 bin 500 yerleşim biriminin inşasına devam edilmesini kabul ettiği öne sürülmüştü.
NETANYAHU’DANABBAS’A: GÖRÜŞELİM
Öte yandan, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Mahmud Abbas’a yönelik barış görüşmelerine yeniden başlama teklifini yineledi. İsrail’in güneyindeki Beersheba kentinde gerçekleştirilen haftalık kabine toplantısında konuşan Netanyahu, “İsrail’de herhangi bir yerde görüşmememiz için bir sebep bulunmuyor, halklarımızın çıkarına barışı ilerletmek için görüşmeyi öneriyorum” ifadelerini kullandı. Filistin tarafı ise yerleşim birimi inşası durmadığı müddetçe barış görüşmelerinin başlamayacağını ifade ediyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Kosta Rika görüşmeleri sonuçsuz kaldı

SONRAKİ HABER

Dick Cheney’den CIA’ya skandal emir:Kongre’ye bilgi vermeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...