13 Temmuz 2009 00:00

Kosta Rika görüşmeleri sonuçsuz kaldı

HONDURAS Devlet Başkanı Manuel Zelaya’nın, askeri darbe ile görevinden alınarak sürgüne gönderilmesinin ardından başlayan uzlaşma görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Kosta Rikalı arabulucular,

Paylaş

HONDURAS Devlet Başkanı Manuel Zelaya’nın, askeri darbe ile görevinden alınarak sürgüne gönderilmesinin ardından başlayan uzlaşma görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Kosta Rikalı arabulucular, tarafların kısa süre sonra görüşmelere yeniden başlama konusunda hemfikir olduğunu söylüyor. Ancak bölgenin diğer liderleri ilerleme kaydedildiğine dair pek işaret olmadığı kanısında.
Kosta Rika Devlet Başkanı Oscar Arias, Honduras’taki anlaşmazlığın taraflarıyla bir araya gelerek, bir orta yol bulmaya çalışıyordu. Honduras’ın darbeciler tarafından atanan “geçici devlet başkanı” Roberto Micheletti, Arias’la bir araya gelmişti. Kosta Rika lideri bu çerçevede, devrik Devlet Başkanı Zelaya ile de bir araya geldi. Zelaya ile Micheletti yüz yüze görüşmeyi reddetmişti.
Kosta Rika Dışişleri Bakanı Bruno Stagno Ugarte de görüşmelerin nafile olmadığını, taraflar arasında arabuluculuğa imkan verecek bir ortak zemin bulunduğunu söylemişti.
Dışişleri Bakanı Stagno Ugarte, tarafların Honduras anayasasının geçerliliği konusunda hemfikir olduğunu belirtti ve bu temel üzerinde bir uzlaşma sağlanabileceği umudunu dile getirdi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Lastik işçileri ‘yeter’ diyor

SONRAKİ HABER

Filistinliler ABD-İsrail anlaşmasını istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa