13 Temmuz 2009 00:00

Güler Zere’ye özgürlük!

Merhaba; Hapishaneler ve tecrit can almaya devam ediyor. Güler Zere, 37 yaşında ve 14 yıldır tutsak... Şu anda Adana Karataş Hapishanesi’nde ölüme terk edilmiş durumda.

Paylaş

Merhaba; Hapishaneler ve tecrit can almaya devam ediyor. Güler Zere, 37 yaşında ve 14 yıldır tutsak... Şu anda Adana Karataş Hapishanesi’nde ölüme terk edilmiş durumda. Doktorların ‘Geri dönüşü imkansız’ dediği ağız içi ve boyun kanseri hastalığı nedeniyle tedavisi hapishane koşullarında mümkün değil. Ki hastalığın bu boyuta gelmesinin nedeni hapishane koşulları ve ihmalkarlıktır.
Savcılık ve Adalet Bakanlığı’ndan henüz tahliye taleplerine cevap verilmiş değil... Cevap verilmiyor...
Ergenekon davasından yargılanan kimi paşalar ve tutuklular en ufak sağlık şikayetinde aylarca hastanede yatarken ve bir bir tahliye edilirken sessizlik içinde bir insanın daha yaşamı eriyor gün gün.
Ergenekon davasından yargılanan ve rahatsızlıkları olduğu nedeniyle tahliyeleri talep edilen asker ve akademisyenlerin tahliyeleri gecikince sorumlular için ‘habis vicdan sahipleri’ tanımlaması yapılmıştı. Vicdanlar yalnızca Ergenekon sanıkları için mi sızlı-yor?
Güler Zere’ye özgürlük istiyoruz. Bu sessizliği parçalamak için sizin de desteğinizi ve yardımlarınızı bekliyoruz. Selamlar ve saygılar.
Yaşar Sarıyar (Tekirdağ 1 No’lu F Tipi)
ÖNCEKİ HABER

Zarif ellerinizle şu AB sürecine bir dokunuverseniz…

SONRAKİ HABER

Kenan Evren’i yargılayamayacaksınız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...