28 Haziran 2009 00:00

cımbız

Biliyorduk, biliyorduk. Bu yazın program furyasının kadınların aşağılanması olacağı kışın ‘50 Sarışın’ınından belliydi.

Paylaş

Biliyorduk, biliyorduk. Bu yazın program furyasının kadınların aşağılanması olacağı kışın ‘50 Sarışın’ınından belliydi.
Pazartesi gecesi atv’de “Ah be Güzelim” isimli bir yarışma programı başladı. Eğer kumandayı televizyona fırlatıp kırmadan seyredebildiyseniz durum şu: İkişer erkekten oluşan 3 yarışmacı grubu, yine ikişerli kadından oluşan 3 gruba birbirinden basit sorular soruyor. Amaç, erkekleri yarıştırmak, ama cevapları kadınlar veriyor, erkekler kadınların doğru cevap verip vermediklerini tahmin ediyor.
“Yok canım, kızlar artık bunu da bilmiştir, o kadar da diil yaaaniii” cümleleriyle kahkahalar iç içe giriyor. Öyle bir kurgu var ki, erkekler her şeyi bilen adamlar, kadınlarsa en basit soruya bile cevap veremeyen güzel ama aptal kadınlar. Aşağılamanın sınırı yok bu programda.
Yarışma programlarının geçmişi kadınları aptal konumuna yerleştirme konusunda hiç de temiz bir geçmişe sahip değil, ama bu sefer gözümüze gözümüze sokulan bir durum var. Oysa “Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında 1984 Sayılı Kanun”un 4. maddesinin (d) bendinde sıralanmış: “..insanların. ...,cinsiyet, ...benzeri nedenlerle kınanmaması ve aşağılanmaması”. (u) bendinde ise “kadına, ...karşı şiddetin ve ayrımcılığın teşvik edilmemesi” hüküm altına alınıyor. Bizden söylemesi!
ÖNCEKİ HABER

nevsal-i nisvan

SONRAKİ HABER

Zarif ellerinizle şu AB sürecine bir dokunuverseniz…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...