14 Temmuz 2009 00:00
Ortak mücadeleye davet
GÜNÜN YAZILARI
Samandağda düzenlenen Evvel Temmuz Festivaline katılmak üzere Antakyaya gelen Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Dış Siyasi İlişkiler Sorumlusu Ahmet Ebu Fuat ve Lübnan Komünist Partisi Genel Sekreteri Sağdullah Mazrağani, Ortadoğuda yaşanan emperyalist saldırıların ortak mücadeleyle püskürtüleceğini söylediler.
TÜRKİYE VE FİLİSTİN KARDEŞTİR
FHKC Dış Siyasi İlişkiler Sorumlusu Ahmet Ebu Fuat, Türkiye ile Filistinin komşu ve kardeş olduğunu belirterek, Bize yönelik en küçük baskıda Türkiye halkının ayaklandığını görüyoruz. Bu bize güç veriyor. Bu nedenle Türkiyenin devlet olarak yönünü Ortadoğuya çevirmesini istiyoruz dedi. Ahmet Ebu Fuat, Türkiyenin AB ve ABD ile olan hâlihazırdaki ilişkilerini de devam ettirerek, Ortadoğuyla sıcak temaslar kurabileceğini söyledi.
Ahmet ebu Fuat, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin kurup, sürgün edilen 6 milyon Filistinlinin de yurtlarına geri dönmeleri sağlanana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. ABD Başkanı Barack Obama ve İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahudan barışa yönelik bir adım beklemediklerini kaydeden Fuad, Biz Filistin olarak kendi iç sorunlarımızı çözerek ulusal safımızı kurmaya çalışıyoruz. Hak ve özgürlüklerimizi alana kadar düşmanla savaşmaya devam edeceğiz dedi.
ORTAKLAŞMAMIZ GEREKİYOR
Lübnan Komünist Partisi Genel Sekreteri Sağdullah Mazrağani de, ABD-İsrail iş birliğiyle Lübnana yapılan saldırıların, esasında tüm Ortadoğuyu kapsadığını söyledi. Bu nedenle Türkiye Hükümeti ve Türkiye solunun Lübnana yönelik desteklerini önemsediklerini vurgulayan Sağdullah Mazrağani, bu desteğin daha da artırılması gerektiğini kaydetti.
Mazrağani, Biz, içinde Türkiyenin de bulunduğu Ortadoğudaki muhataplarımıza; bölge güvenliği ve zenginliklerinin dış ve iş birlikçi iç müdahalelere karşı korunması için ortaklaşmamız gerektiğini söylüyoruz dedi. Mazrağani, bu dayanışmayla birlikte bölge ülkelerinin dünyadaki etkinliklerinin de artacağını vurguladı.
Dünya enerji kaynağının yüzde 65ini oluşturan petrolün çoğunlukla Ortadoğuda bulunduğuna dikkat çeken Sağdullah Mazrağani, bu nedenle emperyalist ABDnin stratejisini bunun üzerine kurduğunu kaydetti. ABD-İsrail iş birliğiyle Lübnana yönelik yapılan savaşa değinen Mazrağani, halkla birleşen Lübnan direniş hareketinin düşmanı hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.
Ahmet Ebu Fuat ile Sağdullah Mazrağani, Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu ve Hayrettin Bellinin de katıldığı Kanayan Ortadoğu panelinde de birer konuşma yaptılar. Mazrağani ve Fuatın konuşmaları sık sık Arapça ve Türkçe destek sloganlarıyla kesildi.
(Antakya/EVRENSEL)
Kadir Baziki
Evrensel'i Takip Et