14 Temmuz 2009 00:00

Dev Sağlık-İş Antalya’da şube açtı

DEV Sağlık-İş Sendikası Antalya’da şube açtı. Antalya Devlet Hastanesi temizlik işçileri içinde üç yıldır örgütlenme çalışmalarını sürdüren Dev Sağlık-İş, şube açarak, örgütlenme çalışmalarını hızlandırdı.

Paylaş

DEV Sağlık-İş Sendikası Antalya’da şube açtı. Antalya Devlet Hastanesi temizlik işçileri içinde üç yıldır örgütlenme çalışmalarını sürdüren Dev Sağlık-İş, şube açarak, örgütlenme çalışmalarını hızlandırdı.
Örgütlenmenin çalışmalarının hızlanmasıyla birlikte taşeron SYM Akdeniz Turizm Ticaret, İnşaat Şirketi yöneticilerinin ve hastane yöneticilerinin baskıları arttı. Hastanede temizlik işinde çalışan 250 işçinin 200’ü sendikaya üye oldu. Sendikaya üye olan işçilerden 4’ü ise çeşitli bahaneler öne sürülerek işten atıldı.
İşten atmaların ve baskıların kendilerini yıldırmayacağını, sendikal örgütlenmeyi başarı ile sonuçlandıracaklarını söyleyen işçiler, Antalya şubesini açarak işverenlere de gözdağı verdiler.
Şube binasının açılışına sendikaların, meslek örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri de katıldılar.
Dev Sağlık-İş Antalya Şube Başkanı Bekir Çivi, zorlu bir mücadeleye girdiklerini, önce işyeri temsilcilerini sonra da şubeyi açtıklarını ifade etti. Baskılara karşı sendikalı olduklarını ifade eden Çivi, “Kaliteli sağlık hizmetinde bulunmak için sendikalı olduk ve emeğimizle kurduğumuz sendikamızı büyüteceğiz” diye konuştu.
MÜCADELEDEN YILMAMALIYIZ
“İşçi sınıfının tüm birikimini, mücadelesini daha da yükseltmek için her daim çabalamaya devam edeceğiz” diyen Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, hastane yöneticilerinin ve taşeron şirket patronlarının çalışanların örgütsüz olmasından yararlandığını belirterek, “Önceden işveren hep tek taraflı bizler hakkında karar verirdi ama artık haklarımız biliyoruz. Kimse kolay kolay bizi ezemeyecek” dedi.
Sadaka istemediklerini, hak ettikleri emeklerinin karşılığını istediklerini belirten Çerkezoğlu, kazanmak için de sendikal mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti.
DİSK Antalya Temsilcisi Recep Koç ise “Sistem ne yaparsa yapsın verdiğimiz mücadeleyi durduramaz. Şimdi yeni bir mücadele başlıyor ve bu mücadelede dayanışmayı çok iyi sağlamalıyız. Asla mücadele etmekten yılmamalıyız” diye konuştu.
“Sağlık hizmetlerinde sadece doktor hemşireler yok, sağlık hizmeti bir bütün ve bugün gelinen süreçte gördük ki birleşmeden, örgütlenmeden bizi ezmeye çalışanlara karşı bir güç oluşturamıyoruz” diyen SES Antalya Şube Yöneticisi Binnaz Taşçı, hastanelerde birlikte çalıştıkları temizlik işçilerinin sendikası Dev Sağlık-İş ile de birlikte, dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez de sömürüye ancak birlik olunursa karşı konabileceğini söyledi.
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Necati Dedeoğlu, Hafize Türkmen ve İlker Belek açılışa katılarak desteklerini sundular ve bu mücadelede işçilere destek vereceklerini belirttiler.
BUGÜN EYLEM VAR
Açılışta son olarak ise işten atılan işçiler kısaca yaşadıkları anlattılar. İşten atılan Temizlik İşçisi Banu Kömür, başhekimin hakaret ettiğini, dolaplarını aradığını söyledi. Sendikaya üye oldukları için küfürlere maruz kaldıklarını aktaran Kömür, “Sendikamızda bundan sonra mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu. Mustafa Aykara ise emeklerinin karşılığını almak isteyince bir saat boyunca küfür yediklerini söyledi. Aykara, “Bugün buradayız çünkü onurumuz için geleceğimiz için mücadele edeceğiz” dedi. İşçiler, bugün işten atmalara karşı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde saat 15.00’de basın açıklaması yapılacak. (Antalya/EVRENSEL)
Berivan Tedik
ÖNCEKİ HABER

TEKEL TUZDAN TAMAMEN ÇEKİLİYOR

SONRAKİ HABER

KRİZ GENİŞ BİR EMEK CEPHESİ İLE AŞILABİLİNİR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa