14 Temmuz 2009 00:00

Sulama birliği işçileri de mağdur köylüler de

ELAZIĞ’ta Eyüp Bağları Sulama Birliği çalışanı işçiler 4 aydır maaşlarını alamıyor. 36 köyün bağlı olduğu sulama birliği biriken elektrik borçları yüzünden tarım alanlarının sulanamaması nedeniyle kuraklık...

Paylaş

ELAZIĞ’ta Eyüp Bağları Sulama Birliği çalışanı işçiler 4 aydır maaşlarını alamıyor. 36 köyün bağlı olduğu sulama birliği biriken elektrik borçları yüzünden tarım alanlarının sulanamaması nedeniyle kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya. Söz konusu işletmede 36 geçici 28 kadrolu olmak üzere 64 işçi çalışıyor. 4 aydır maaşlarını alamayan işçiler, evlerine ekmek götüremez hale geldi.
Sulama birliğinde çalışan Muharrem Şahin, mayıs ayından beridir sulama birliğinin elektrik borçları yüzünden mağdur duruma düşmelerine neden olduğunu kaydetti. Köylülerin büyük bir kısmının borçlarını zamanında ödedikleri halde her kesin birden cezalandırıldığını ifade eden Şahinkaya, sulama birliğinde yaşanan sıkıntılara değindi. Su pompalarının açık kanal sistemiyle çalıştığını suyun tarlalara ulaşıncaya kadar büyük bir kısmının israf olduğunu belirten Şahinkaya, bunun faturasının işçilere ve köylüye kesildiğini ifade etti. Şahinkaya, sıkıntıların yaşanmasının nedenin de kanalların yap işlet devret modeliyle özel bir şirkete devredilmesi için yapıldığını kaydetti. Yaşanan bu uygulamaya karşı köylülerin ve işçilerin birlikte örgütlü bir şekilde karşı durmaları gerektiğini söyleyen Şahinkaya, şu ana kadar ise bu örgütlülüğün olmadığını da belirtti.
Tes- İş Sendikasına üye olduklarını da hatırlatan Muharrem Şahinkaya, “Kadrolu arkadaşlarımız 4 aydır maaş almıyor, biz iki aydır işbaşı yapamadık, özlük haklarımızın yanmaması için başka bir yerde de işe giremiyoruz” dedi. Yaşadıkları mağduriyeti anlatan Şahinkaya, 36 köyün de sulama sıkıntısı yüzünden mağdur edildiğini kaydetti. Konuyla ilgili Tes- İş Sendikası Elazığ Şubesi’nden görüş almak istedik, sendika konuyla ilgi görüş söylemeyeceğini belirtti.
(ElazığEVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ALBATROS

SONRAKİ HABER

Sözleşmeyi imzalarken kime sordun?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...