14 Temmuz 2009 00:00

Maltepe Belediyesi TOKİ ile anlaşmasını feshedecek

BAŞIBÜYÜK Mahalle Derneği Başkanı Lütfü Sel ile Belediye Meclis Üyesi Adem Kaya’nın katıldığı bilgilendirme toplantısı önceki gün Başıbüyük Zafer Meydanı’nda yapıldı.

Paylaş

BAŞIBÜYÜK Mahalle Derneği Başkanı Lütfü Sel ile Belediye Meclis Üyesi Adem Kaya’nın katıldığı bilgilendirme toplantısı önceki gün Başıbüyük Zafer Meydanı’nda yapıldı. Toplantıda Maltepe Belediyesi’nin TOKİ ile yeniden anlaştığı söylentilerine açıklık getiren Sel, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Zengin’in yaptıkları görüşmede ‘TOKi ile anlaşma yapmadık. TOKİ ile kesinlikle devam etmeyeceğiz. Anlaşmaları feshedeceğiz’ dediğini anlatan Sel, Zengin’in Başıbüyük halkının yanında olduğunu söylediğini ifade etti. Zengin’e mahallede yaşanan mülkiyet sorunu ve çözümü ile ilgili de soru yönelttiğini kaydeden Sel, Zengin’in şu cevabı verdiğini söyledi: “TOKİ ile sorunları çözer çözmez ben gelip mahalleliye açıklama yapacağım.”
‘BÜYÜKBAKKALKÖY’ÜN YANINDAYIZ’
AKP’nin Maltepe’de belediye başkanlığını Başıbüyük’teki Kentsel Dönüşüm projesi nedeniyle kaybettiğine dikkat çeken Belediye Meclis Üyesi Adem Kaya, şimdiki CHP’li belediye başkanın da kentsel dönüşüme karşı örnek bir proje yapması gerektiğini vurguladı. Kentsel dönüşüm tehdidi altındaki mahallelerin TMMOB’a bağlı odalar ve kitle örgütleri ile beraber alternatif bir proje hazırlayacağını belirten Kaya, bu projeyi de Maltepe Belediyesi’ne sunacaklarını kaydetti. “Ancak tüm bu çalışmalara rağmen şer cephesi boş durmuyor. Birliğimizi bozmak için türü dedikodular çıkarıyorlar. Mahalleli ‘Belediye TOKİ ile anlaştı’ denilerek kandırılmaya çalışılıyor. Bunlara karşı birlik ve mücadelelerini büyüterek devam edeceğiz” diyen Kaya, CHP’li Maltepe Belediyesi’nin taleplerini karşılamadığı takdirde geçmişte başlattıkları mücadeleye devam edeceklerini anlattı.
Konuşmasında Büyükbakkalköy sınırları içinde kalan ‘meraya’ dönüştürülmek istenen ormanlık alanlara da değinen Kaya, ormanlık alanların meraya dönüştürülerek TOKİ’ye peşkeş çekileceğini söyledi. Kaya, Başıbüyük Mahallesi halkı olarak Büyükbakkalköy sakinleri ile birlikte mücadele edeceklerini belirtti.

SENFONİ ORKESTRASI HALKLA BULUŞTU
Maltepe Belediyesi Senfoni Orkestrası önceki gün yapılan açılış konserinde Maltepelilere hoş bir akşam yaşattı. Maltepe Belediyesi’nin üç aydır çalışmalarını yürüttüğü Senfoni Orkestrası, Maltepe İDO İskelesi’nde verdiği ücretsiz Halk Konseri ile Maltepe Halkı ile buluştu. Şef Naci Özgüç’ün yönetimindeki konsere üç tenor da eşlik etti. Şenol Talınlı, Ayhan Uştuh ve Aykut Çınar’ın eserleri seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.
(İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Dumanaltı devri sona eriyor

SONRAKİ HABER

Çocuklar bir yıldır tutuklu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...