14 Temmuz 2009 00:00

Tek tanıktı kaybedildi

BİTLİS’in Ahlat ilçesinde yüzbaşı, üsteğmen ve özel harekatçı polisin yargılandığı davanın tek tanığı olan korucubaşının yakınları, davanın karar duruşmasına 4 gün kala, 9 yıl önce kaybolan akrabalarının...

Paylaş

BİTLİS’in Ahlat ilçesinde yüzbaşı, üsteğmen ve özel harekatçı polisin yargılandığı davanın tek tanığı olan korucubaşının yakınları, davanın karar duruşmasına 4 gün kala, 9 yıl önce kaybolan akrabalarının akıbetini öğrenmek istiyor.
Yoğurtyemez Köyü Muhtarı Cemil Tokar’ın ağabeyi Bişar Tokar, kardeşinin bir yüzbaşı, bir üsteğmen ve bir özel tim mensubunun yargılandığı davanın tek tanığı olduğunu belirterek, 9 yıl önce Ovakışla Karakolu’na çağrılmasının ardından bir daha kendisinden haber alamadıklarını söyledi.
Bişar Tokar, 1997 tarihinde Ovakışla Karakol Komutanı Üsteğmen Ercüment Oral tarafından köylerine 16 adet Kaleşnikof marka silahın tanesi 8 liradan satıldığını, daha sonra yaşanan bir şikayetten sonra silahların parasının geri verilmeden toplandığını hatırlattı.
Bişar Tokar, karar duruşmasına 4 gün kala ağabeyinin Karakol Komutanı Yüzbaşı Gürcan Sercan tarafından çağrıldığını ve bir daha da haber alınamadığını kaydetti.
BERAAT ETTİLER
Tek tanıklı davanın ağabeyinin kaybının ardından da devam ettiğini belirten Bişar Tokar, “Aradan bir süre geçtikten sonra dava sonuçlandı. Dava sonucu Yüzbaşı Gürcan Sercan ve Üsteğmen Ercüment Oral tahliye oldu” diye konuştu. Bitlis İl Telekom Müdürlüğü’ne başvurduklarını ancak o günün telefon kayıtlarına bir türlü ulaşamadıklarını anlatan Tokar, bunu üst rütbelilerin engellediğini iddia etti.
ACİLEN ÇIKTI
Cemil Tokar’ın 7 çocuklu eşi Fikriye Tokar da karakoldan gelen telefona kendisinin baktığını ve arayan kişinin eşini karakola istediğini aktardı. Ardından eşinin telefonu alarak konuşmaya başladığını bildiren Fikriye Tokar, “Telefonu kapattığında acilen karakola gitmesi gerektiğini söyledi ve evden ayrıldı. O günden beri kendisinden bir haber alamadık. Kocam karakola çağrılmadan önce jandarmanın köylüye sattığı 16 tane silah vardı. Her biri o dönemde 8 liraya satılmıştı. Daha sonra çatışma var diye kocamın o silahları toplamasını ve geri karakola vermesini istediler. O silahların 8 tanesi toplanabildi, geri kalanı ise bulunamadı. Kocam toplanan o silahların parasını istediğinde ortadan kayboldu. Bu kadar senenin hesabının sorulmasını istiyorum” şeklinde konuştu.
Yüzbaşı Gürcan Sercan’ın son olarak, Kurmay Albay rütbesi ile Şırnak 22’nci Sınır Tugay Komutanlığı’nda görev yaptığı öğrenildi. (BİTLİS)
ÖNCEKİ HABER

Bakan ölümlerin bilançosunu açıklamıyor

SONRAKİ HABER

Dumanaltı devri sona eriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...