14 Temmuz 2009 00:00

Üzmez’i üzen haber!

HÜSEYİN Üzmez tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edilen ve bu kez İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu’nda muayene edilen 15 yaşındaki B.Ç. için hazırlanan rapor mahkemeye ulaştı

Paylaş

HÜSEYİN Üzmez tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edilen ve bu kez İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu’nda muayene edilen 15 yaşındaki B.Ç. için hazırlanan rapor mahkemeye ulaştı. B.ǒyi muayene eden 32 hekimden 24’ü, ruh sağlığının bozulduğunu belirtirken, 8 hekim ise bu görüşe katılmadı. Üzmez’in yargılanmasına bugün devam edilecek.
“Küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu” iddiasıyla 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Vakit Gazetesi Yazarı 77 yaşındaki Hüseyin Üzmez’in mağdur ettiği öne sürülen B.Ç. hakkında hazırlanan rapor, yargılamanın yapıldığı Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu’nda yapılan muayenelerden sonra hazırlanan rapor 10 sayfadan oluşuyor.
‘RUH SAĞLIĞI BOZULMUŞTUR’
İstanbul Adli Tıp Kurulu 6. İhtisas Dairesi’nce “Ruh sağlığı yerindedir” şeklinde verilen raporun mahkemece ‘yok’ kabul edilmesinin ardından hazırlanan bu raporda, aksi bulgulara ulaşıldı. Aralarında çocuk psikiyatrisi uzmanların da bulunduğu 32 hekim tarafından teker teker muayene edilen B.ǒye, 24 hekim “Ruh sağlığı bozulmuştur” derken, 8 hekim ise “Ruh sağlığı bozulmamıştır” şeklinde görüş bildirdi.
DAVA BUGÜN
Hüseyin Üzmez’in Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına bugün saat 10.00’da devam edilecek. Kadın Platformu üyeleri tarafından bir kez daha protesto edilecek olan tutuksuz sanık Hüseyin Üzmez’in, bu duruşmaya da daha öncekilerde olduğu gibi katılması bekleniyor.
Bu arada, “panik atak” tanısı konulan B.Ç, tedavisi sürüyor. (BURSA)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Alperenler her taşın altından çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...