15 Temmuz 2009 00:00

Bu film dostluğu ve dayanışmayı anlatıyor

Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu’nun ilk uzun metrajlı filmi Siyah Beyaz’ın çekimleri Ankara’da devam ediyor. Siyah Beyaz, geniş oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor

Paylaş

Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu’nun ilk uzun metrajlı filmi Siyah Beyaz’ın çekimleri Ankara’da devam ediyor. Siyah Beyaz, geniş oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Filmin oyuncu kadrosunda, Tuncel Kurtiz, Taner Birsel, Erkan Can, Nejat İşler, Şevval Sam, Derya Alabora ve Rıza Sönmez yer alıyor. Çekimleri beş haftalık bir süreçte tamamlanacak olan film, 2010’un ilk aylarında vizyona girecek.
Siyah Beyaz, Ankara’da 25 yıldır açık olan “Siyah Beyaz Bar” ve onun müdavimleri arasında yaşanan dostluk ve duyarlılık üzerine sıcak bir film. Uzun yıllar aynı bara giden kişiler arasında oluşan arkadaşlık bağı ve filmdeki her bir karakterin geçmişten bugüne getirdikleri yaşam hikayeleri Siyah Beyaz adlı filmin konusu.
SİYAH BEYAZ FİLMİ
Fırtınalı bir hayat yaşamış ama 70 yaşına gelmesine karşın hala durulmamış, ideallerine bağlı bir ressam (Tuncel Kurtiz); kalp krizi geçirdikten sonra işini bırakan, sümüklü böcek besleyip sakin bir yaşam sürmeye çalışan bir avukat (Erkan Can); mesleğini yapmaktan sıkılmış, üstüne bir de karısı tarafından terk edilmiş bir doktor (Nejat İşler); hayata karşı tek başına direnen, yalnızlığı bir yaşam tarzı haline getirmiş bir iş kadını (Şevval Sam)… Siyah Beyaz, onların sığınabilecekleri son liman… Barın sahibiyse kimseye taviz vermeyen, sinirli, alıngan ama dünya tatlısı bir insan olan Faruk (Taner Birsel).
Yapımcılığını Akman Film Prodüksiyon A.Ş.’nin üstlendiği filmin tanıtımı önceki akşam Akman Plaza Hotel’de gerçekleştirildi. Akman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, bu yıl holding bünyesine Akman Film Prodüksiyon A.Ş.’yi eklediklerini, filmin çekimlerine de Haziran ayında başladıklarını söyledi. Ankara’da bir film yapım şirketinin olmasını, başkentte filmler çekilmesini Ankara ve sanat adına önemsediklerini belirten Ali Akman, 2007’de kurdukları Akman Sanat’la yola çıktıklarını ve üç yıldır faaliyette olduklarını anlattı.
‘SAMİMİ BİR FİLM’
Filmin oyuncuları, Erkan Can, Şevval Sam ve Nejat İşler filme ilişkin düşüncelerini gazetemize anlattılar.
Nejat İşler, “Film Siyah beyaz barın hikayesi. Orada yaşanan dostlukların, arkadaşlıkların hikayesi. Zaman geçtikçe ölüyor insanlar, birbirine tutunmanın hikayesi” diye anlatıyor filmin konusunu. İşler, “Ankara’ya gelmek, Ankara’da film çekmek çok güzel. Güzel bir Ankara hikayesi Aslında bir geleneği anlatıyoruz. O çok enteresan. Ben gelenekleri severim Bunun bir bar olması daha çok hoşuma gider. Samimi bir film. Samimi bir film yapıyoruz ve izlenmeli diye düşünüyorum” diyor.
HERKESİN BİR AİDİYET DUYGUSU VARDIR
Hayata karşı tek başına direnen yalnız bir kadını canlandıran Şevval Sam ise “filmin bir arkadaşlık dostluk hikayesi anlattığını, aynı zamanda bir aidiyet hikayesi, bir mekana bir arkadaşlık gurubuna ait olmak hikayesi” olduğunu söylüyor. “Uzun yıllarını ortak hayallerle geçirmiş ve onu bir mekanda bütünleştirmiş, insanların, birkaç müdaviminin dostluk hikayesi” olduğunu belirten Sam, “Film aksiyonlu, atraksiyonlu bir hikaye değil ama çok şık Latin Amerika filmleri gibi, güzel de çekilen, yapılabilecek bir sürü şeyin olduğu bir hikaye” diyor.
Sam, “Herkesin içinde bir aidiyet duygusu vardır” diyor. “Herkesin kendini görmesi için. Bu illa bir bar gurubu olmayabilir. Bu bir arkadaşlık grubu olabilir. Biraz da dostluğa dair bir şeyler görmek, kendilerinden bir parça bir şey görebilmek için izleyici bu filmi seyredebilir.”
DOSTLUKLARIN ARKADAŞLIKLARIN HİKAYESİ
Erkan Can da “Film bittiğinde samimi bir film olacak. Pek iddiamız da yok. Samimi sıcak bir film yapmaya çalışıyoruz” diyor. Filmde tek gerçek karakterin barın sahibi Faruk olduğunu, diğer karakterlerin kurmaca olduğunu belirtiyor Can. “Benim karakterim ise içine kapanık bir karakter. 26 sene sonra sevgilisiyle karşılaşıyor. Onu beklemiş belki ama evlenmemiş. Filmimiz samimi bir film. Bu samimi duygular seyirciye de geçecek diye düşünüyorum.” Erkan Can, yollarının sık sık Nejat İşler’le kesiştiğine ilişkin soruya “Nejat’la yollarımız kesişiyor. Onunla oynamaktan çok mutluyum” diye yanıt veriyor ve devam ediyor: “Anlaşıyoruz, birbirimizin ne demek istediğinin farkındayız. Tanışıyorsanız karşılıklı oyunlar tadından yenmez oluyor. Karşındaki oyuncuya güvenmelisin, sahne kamera önünde bu böyle. Nejat’ı iyi tanırım, özel hayatımızda gider geliriz birbirimize. Nejat’la önümüzdeki dönemde bir dizide yine birlikte oynayacağız. Yollarımız yine kesişti.” (Ankara/EVRENSEL)
Abidin Çınar
ÖNCEKİ HABER

50 Cent, İstanbul’da konser verdi

SONRAKİ HABER

SGK bürokratlarının sigortalı çocuklarını tespit ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...