15 Temmuz 2009 00:00

AKTEKS işçisi ‘grev’ dedi

Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesinde kurulu AKTEKS adlı tekstil firmasının üç fabrikasında 700 işçinin örgütlü olduğu DİSK/Tekstil grev kararı aldı.

Paylaş

Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesinde kurulu AKTEKS adlı tekstil firmasının üç fabrikasında 700 işçinin örgütlü olduğu DİSK/Tekstil grev kararı aldı.
2009 Mart ayından beri devam eden toplusözleşme görüşmelerinin tıkanması sonucu alınan grev kararı DİSK/Tekstil Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Şube Başkanı Muzaffer Subaşı tarafından yapılan basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuruldu.
AKTEKS patronunun uzlaşmaz tavrı sonucu grev kararı almak zorunda kaldıklarını belirten Subaşı, “Bütün işverenleri uyarıyoruz, işçilerin haklarından ve sendikalarından ellerinizi çekin” dedi. Subaşı sendika binasında yaptığı basın toplantısında “Bildiğiniz gibi ister Gaziantep’te, ister Türkiye genelinde tekstil sektörünün daha iyi durumda olması, üretimin ve istihdamın artması için sendika olarak elimizden geleni yaptık. Ancak gördük ki biz sektörle ilgili mücadele ederken, boy boy gazete ilanları verirken, Başbakan’a açık mektup gönderirken, işverenler işçi çıkarmaya, ücretsiz izine göndermeye, işçi ücretlerini düşürmeye, ikramiyesini kaldırmaya devam ederek adeta krizi bahane ederek işçileri açlığa ve perişanlığa mahkum ettiler” diye konuştu.
İşverenlerin krizin yükünü işçilerin sırtına yıkmaya çalıştığını belirten Subaşı, AKTEKS’le yapılan TİS görüşmelerinde kazanılmış hakların geri alınmak istendiğini söyledi. İkramiyelerin düşürülmesini kabul etmediklerini ve sonunda grev karartı alındığını dile getiren Subaşı, 21 Temmuz günü AKTEKS AŞ’nin üç fabrikasında 700 işçiyle greve çıkacaklarını belirtti. Grevin kendileri için amaç değil haklarını almak için bir araç olduğunu belirten Subaşı, “Biz DİSK olarak sektörü de, sanayiyi de düşünürüz. Ama işçilerin haklarını daha çok düşünürüz” diye konuştu. Subaşı, “İşçilerin haklarından ve sendikalarından elinizi çekin” dedi. Subaşı ayrıca bütün işçilere, emekçilere, sendikalara ve demokratik kesimlere çağrı yaparak 21 Temmuz’da başlayacak grevlerine destek istedi.
(Gaziantep/EVRENSEL
Abdullah Çiloğlan
ÖNCEKİ HABER

Uzlaşma kayıpları dahi karşılamıyor

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...