15 Temmuz 2009 00:00

Çin Dışişleri: Erdoğan’ın sözleri mantık dışı

ÇİN’in Sincan Özerk Bölgesi’nde Uygurlara karşı yapılanın “adeta soykırım” olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Çin’den tepki geldi.

Paylaş

ÇİN’in Sincan Özerk Bölgesi’nde Uygurlara karşı yapılanın “adeta soykırım” olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Çin’den tepki geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Qin Gang, Erdoğan’ın sözlerinin, akla ve mantığa uymadığını söyledi. Sincan’daki gösterilerde ölenlerin çoğunun Han Çinlileri olduğunu belirten sözcü, “Hangi ülkede bu soykırım olarak nitelendirilebilir?” diye sordu.
‘SÖZÜNÜ GERİ AL’
Çin’in devlet gazetesi China Daily’nin başyazısında da, Erdoğan’a ‘Sözlerinizi geri alın’ çağrısı yapıldı. “Gerçekleri saptırmayın” başlıklı yazıda, Erdoğan’ın yorumlarının, Çin’in içişlerine müdahale anlamına geldiği belirtildi. Yazıda, Çin hükümetinin verdiği rakamlar hatırlatılarak, “Ölen 184 kişinin 137’sinin Çinli olması gerçekleri ortaya koyuyor” denildi. Başbakan Erdoğan, 10 Temmuz’daki açıklamasında, “Vahşet ifadesini Türkiye’de kullandım. Arkasındayım. Çünkü yüzlerce insanın öldürüldüğü ve bini aşkın insanın yaralı olduğu bir olayı, adeta bir soykırımı herhalde başka bir kelime ifade etmez” demişti. (PEKİN)
ÖNCEKİ HABER

YENİGÜN

SONRAKİ HABER

Başbakan’ın‘maganda’ davasına red

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...