15 Temmuz 2009 00:00

Şırnak’ta ormanların yakılması protesto edildi

ŞIRNAK’ta her yıl Cudi ve Gabar dağları başta olmak üzere birçok kırsal alanda ormanlık alanların yakılması protesto edildi. KESK, DİSK, Şırnak Barosu, DTP ve kitle örgütleri...

Paylaş

ŞIRNAK’ta her yıl Cudi ve Gabar dağları başta olmak üzere birçok kırsal alanda ormanlık alanların yakılması protesto edildi. KESK, DİSK, Şırnak Barosu, DTP ve kitle örgütleri, devlete çevrenin korunması için adım atması çağrısında bulundu.
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan eyleme KESK Şırnak Platformu, DİSK Şırnak Şubesi, Şırnak Barosu, Şırnak Belediyesi, Balveren Belediyesi, DTP İl Örgütü, Cudi Kültür ve Sanat Derneği, Şırnak Kadın Derneği, Ticaret ve Sanayi Odası, Şırnak Kültür Derneği, GENÇ DER, Türk-İş Şırnak Temsilcileri ve vatandaşların bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. “Darestanen me ne şevitinin”, “Barışa kulak ver ormanlarımı yakma”, “Doğama dokunma”, “Bodrum’daki ağaçla Şırnak’ta ki ağacın farkı ne biri bize anlatsın” yazılı pankartlarının açıldığı eylemde sık sık, “Cudi yanıyor sorumlular nerede””, “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Güvenlik yangının gerekçesi olamaz”, “Direne direne kazanacağız” ve “Cudi Gabar yanıyor, ciğerimiz kanıyor” sloganları atıldı.
OTURMA EYLEMİ
Eğitim Sen Şırnak Temsilcisi Serhat Uğur, geçen hafta geç saatlerde başlayıp gün boyu Cudi’den yükselen alevlerin neden söndürülmediğini, bu konuda bir çalışmanın neden yapılmadığını sorgulamak için toplandıklarını ifade etti. Uğur, her canlının yaşamını sağlıklı bir biçimde sürdürmesi ve gelecek kuşaklara yaşanılabilir bir çevre bırakılması için devletlerin vatandaşlarına karşı sorumlu olduğunu belirterek alınacak olan önlemlerde ilk adımın devletin atması gerektiğini kaydetti. Bölgede artan orman yangınlarına yetkililerin sessiz kaldığını belirten Uğur, “Elbette ki ormanlarımızın yakılmasının ve buna seyirci kalınmasının tek sebebi ilgililerin çevreye duyarsızlığı değil, ormanlarımız her yaz olduğu gibi bu yaz da Kürt Sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklanan çatışmalı ortamda güvenlik gerekçesi ile yakılıyor. Barış çağrılarına kulaklarını tıkayanlar, bu doğa katliamının baş sorumlularıdır” dedi. Yapılan açıklama sonrasında kalabalık yarım saat oturma eylemi yaparak ormanların yakılmasını protesto etti. (ŞırnakDİHA)
ÖNCEKİ HABER

Ceylanpınar’da kadın sömürüsü

SONRAKİ HABER

Unutulan mahalle Kireç Ocağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...