15 Temmuz 2009 00:00

Hançer operasyonu ölümleri artırdı

Afganistan’da ABD Başkanı Barack Obama’nın 2001’deki işgalden bu yana başlattığı, en geniş çaplı operasyon olan ‘Hançer Operasyonu’ kapsamında ülkeden gelen ölüm haberleri her geçen gün artıyor.

Paylaş

Afganistan’da ABD Başkanı Barack Obama’nın 2001’deki işgalden bu yana başlattığı, en geniş çaplı operasyon olan ‘Hançer Operasyonu’ kapsamında ülkeden gelen ölüm haberleri her geçen gün artıyor. Taliban ülkenin güneyindeki Helmand vilayetinde işgal güçlerine ait bir helikopteri düşürdüğünü açıkladı.
NATO gücüne bağlı İngiltere birliğinden yapılan açıklamada, helikopterin Helmand vilayetinde düştüğü belirtildi. Ülkedeki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF), düşen helikopterdeki 6 kişinin öldüğünü ve ölü sayısının artabileceğini açıkladı. Helikopterdekilerin yabancı güçlerle çalışan bir şirketin işçileri olduğunu belirten sözcü, helikopterin neden düştüğünün henüz belirlenemediğini söyledi. Sözcü, ölenlerin tamamının sivil olduğunu belirti. Yerel yetkililer, beyaz renkli helikopterin havadayken alev alıp Sangin kentinin dışında düştüğünü söyledi. Beyaz nakliye helikopterleri Afganistan’da, BM ve ABD Büyükelçiliği gibi kurumlar tarafından kullanılıyor, ancak İngiltere, ABD ve BM helikopterin kendilerine ait olmadığını açıkladı. Öte yandan, Taliban Sözcüsü Yusuf Ahmedi, helikopteri Taliban militanlarının vurduğunu söyledi. Ahmedi, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Helikopteri biz düşürdük” dedi.
2 ABD ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ
Ülkenin güneyinde düzenlenen başka bir saldırıda ise 2 ABD askeri öldürüldü.
ABD ordusundan yapılan açıklamada, ABD’li 2 deniz piyadesinin, Helmand vilayetinde düzenlenen saldırıda öldüğü belirtildi, ancak saldırıyla ilgili daha fazla ayrıntı verilmedi. Afganistan’da işgal güçlerine bağlı 4 bin deniz piyadesi bulunuyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Metrobüste skandallar bitmiyor

SONRAKİ HABER

Ekmeği eksik cennetin deresi de kurursa...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...