15 Temmuz 2009 00:00

Chavez Gazze yolcusu

İNGİLİZ Avam Kamarası Üyesi ve Uluslararası İnsan Hakları Eylemcisi George Galloway Gazze kuşatmasını protesto etmek amacıyla Gazze’ye yardım götürmekle biliniyor.

Paylaş

İNGİLİZ Avam Kamarası Üyesi ve Uluslararası İnsan Hakları Eylemcisi George Galloway Gazze kuşatmasını protesto etmek amacıyla Gazze’ye yardım götürmekle biliniyor. Galloway, Gazze için düzenleyeceği bir sonraki insani yardım konvoyunda Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in de yer alacağını duyurdu.
Yeni yardım konvoyuyla birlikte Mısır’ın Refah sınır kapısına gelen Galloway, burada düzenlediği basın toplantısında İsrail’in kendisine engel olmak için ABD yönetimi nezdinde girişimlerde bulunduğunu öne sürdü. Lifeline (Hayat hattı) 2 adlı kuşatma karşıtı konvoyun sponsorluğunda, Refah’tan Gazze’ye girmeye çalışan Galloway’a 200 ABDli dayanışma eylemcisi de eşlik ediyor.
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başlamasından hemen sonra İngiltere’den Viva Palestina (Yaşasın Filistin) adı altında bir yardım konvoyunu yola çıkararak, yaklaşık iki aylık uğraşıdan sonra Gazze’ye girmeyi başaran Galloway, tüm dünyada büyük bir sempati toplamıştı. Gazze’ye kuşatmanın kaldırılması için konvoylar düzenlemeye devam edeceğini belirten Galloway, daha önce de Irak savaşına karşı çıkarak Saddam Hüseyin’in yanında yer almış, İsrail’in saldırılarına karşı da Hizbullah’a destek vermişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

SONRAKİ HABER

ODTÜ için getirilen cihazlara el konuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...